Jussi Ylävaara // October 08 2013

Kivijalkakauppias, unohda Google

Jussi Ylävaara

Strategic Advisor

Kyllä. Unohda. Anna mennä. Tai jos haluat, käy kurkkaamassa sieltä kuka juhlii konkurssillasi.

Kauan sitten kuului sanonta “jos et ole Googlessa, et ole olemassa”. Sittemmin analytiikka-ammattilaiset ovat optimoineet sanonnan muotoon “jos et ole Googlen etusivulla, et ole olemassa”. Nyt olisi taas aika päivittää sanomaa. Se voisi mennä vaikka näin: “jos kaupankäyntiä kanssasi ei voi aloittaa verkossa, Googlella millään ei ole mitään väliä”.

Kyllä. Unohda. Anna mennä. Tai jos haluat, käy kurkkaamassa sieltä kuka juhlii konkurssillasi.

Niinpä. Sillä hän, jonka kanssa kauppaa voi käydä, maksaa mielellään Googlen etusivulle pääsystä sinua enemmän ja hoitaa sinut samalla ulos pelistä. Hän vie kuutio kerrallaan ilmatilasi, kunnes hakutuloksesi liukuu mustaan aukkoon, Googlen kakkossivulle. Olemassa olosi katoaa. Se on oikea hetki soittaa ystäville ja hyvästellä naapurit. Valot voi sammuttaa.

Huonekaluja hakiessa dominoi ne, joilla verkkokauppa on.  Tilanne on sama, kun etsin LED-valoja olohuoneen lamppuun. Ei tarvitse lähteä Tuiran sähköön hakemaan apua. Helsingin partureitakin hakiessa ensimmäiseksi nousee ne, joille ajan voin varata siltä istumalta. Kyllä, internet on tullut jäädäkseen.

Mitä sitten lääkkeeksi? Ensimmäiseksi usko sitä tv-mainosta, joka sanoo että “kotisivut kannattaa laittaa kuntoon Eskoseni”. Usko seuraavaa soittajaa, joka tarjoaa vaikka ajanvaraussovellusta sivuillesi. Ja vakavimmin ota se, joka haluaa täyttää sivusi tarinoista tuotteistasi ja palveluistasi. Jos omat kyvyt ei riitä, eikä sukulaisilla ole aikaa, turvaudu hyvä ihminen apuun.

Kun nämä kolme ensimmäistä on täytetty, aloita raivokas googlaaminen. Viilaa uusien ystäviesi kanssa syntynyttä kokonaisuutta niin kauan, että kärkipaikka pamahtaa. Ja vaikka kauppakin jo käy, älä lopeta sittenkään. Mutta muista syödä välissä.

More from Jussi Ylävaara