Ville Tolvanen // November 19 2014

Kohti kaupan tulevaisuutta!

Ensin sähköistyi tietoliikenne, osa palveluista, nyt media ja kauppa. Seuraavaksi tapahtuu kummia teollisuudessa, finanssitoimialalla ja lopulta julkisellakin sektorilla. Sähköinen vaihtoehto saapuu jokaisen kuluttajan vaihtoehdoksi.

Kaikki digitalisoituu, mutta kaikki ei silti lopu. Maailmassa tehdään enemmän, parempaa ja vähemmällä kuin koskaan aikaisemmin.

Maailma on jälleen hitusen parempi paikka elää ja yrittää.

Muutokset kohtaavat aina vähättelyä, vastustusta ja väärinymmärryksiä. Uusi pilaa monen vanhan menestyksen. Uusi on aina alussa pientä, mutta sähköisessä maailmassa mikroskooppisista asioista voi kasvaa mielettömän hetkessä mielettömän suuria.

Jokaisen yrityksen, toimialan ja toimijan on löydettävä tasapainonsa uudessa maailmanjärjestyksessä.

Kuluttaja on liiketoiminnan uusi sponsori. Sähköisessä maailmassa kuluttajalla on enemmän tietoa mahdollisesta kaupasta kuin usein myyjällä. Sanotaan 40% kuluttajista valmistelevan vaivastaan diagnoosin jo ennen lääkäriin menoa. Jopa 80% amerikkalaisista kuluttajista käyttää toista älykästä päätelaitetta samanaikaisesti katsoessaan televisiota.

Maailma ja kuluttaminen muuttuu päätähuimaavaa vauhtia.

Koskaan digitaalinen infrastruktuuri ei ole ollut näin valmis vastaanottamaan kuluttajien käyttäytymisen muutoksesta kumpuavaa muutosta. Digi tulee oletko valmis, viritä jos firmas osaatko brändis?

Valmistaudumme pohtimaan lähes 500 vaikuttajan kanssa kaupan tulevaa. Kuluttajien reagointi, kauppa verkossa ja verkko kaupassa. Sähköinen asiakaskokemus on kaikkialla. Mitä nyt ja mitä seuraavaksi. Vastaamassa ja haastamassa isot, pienet, kaupat ja kauppiaat. Mukana konsultit, myyjät, asiantuntijat ja kaupan ammattilaiset.

Asiaa on paljon lyhyessä ajassa. Olen markkinoinut tapahtumaa syksyn parhaana keskusteluna kaupan tulevasta. Suurin osa keskustelusta käytäneen verkossa. Digitalistien tapaan ohjelmaa käydään kasvotusten, verkossa, yhteisöissä ja lopulta kaiken voi katsoa tapahtuman tallenteista.

Saimme mukaan mielestämme aimo annoksen kaupan osaamista. Menestyvistä kauppiaista kansainvälistyvä Netrauta ja Varusteleka, suuremmista S-ryhmä, osaamista edustamassa Celectus ja FutureCMO Toni Keskinen. Sähköisen maailman jättiläiset Google & IBM & Itella kertovat omaa tarinaansa.

Tulossa hurja aamu asiaa, asiantuntemusta ja ajatuksia tulevasta, johon voimme vain valmistua muuttamalla toimintaamme jatkuvasti.

Tervetuloa vaikuttamaan! Digitalistien ensimmäinen vuosi on ollut huikea matka uuteen maailmaan. Ensi vuonna yritämme digitalisoida Suomalaista liiketoimintaa entistäkin väkevämmin. Luvassa on Innovation Cup-uusille liikeideoille, ainakin 6 isoa foorumia, keskustelua verkossa ja laadukkaita kohtaamisia. Kaiken keskiössä on osaaminen ja osaajat. Luomme uusia työpaikkoja, yrityksiä ja ajatuksia paremman liiketoiminnan ja maailman rakentamiseen.

On hienoa kun tieto liikkuu ja ihmiset sitä liikuttavat. Vain vierivä Suomi ei sammaloidu.

Tervetuloa Digitalist Future Commerce Forumiin!

More from Ville Tolvanen