Johanna Lehtonen // November 14 2013

Lähde rakentamaan mainostajien omaa verkostoa eli lainattua mediaa

Uskon kaikessa tekemisessä läpinäkyvyyteen ja rehelliseen toimintaan, yritysten väliseen avoimeen yhteistyöhön ja ideoiden jakamiseen.

Siksi esittelen täällä Digitalisteissa ajatukseni uudenlaisesta mainostajien omasta mainosverkostosta eli lainatusta mediasta. Ideani on tarjota mainostajille mahdollisuutta hakea muista mainostajista sopivia kumppaneita uudenlaisen digitaalisen sisältöyhteistyöverkoston avulla. Verkoston jäsenet voivat luoda sisältöä ja olla mainosvaihdon avulla läsnä toisten yritysten verkko- ja mobiilipalveluissa toimialasta riippumatta. Verkoston kautta mainostajat tavoittavat ihmisiä, jotka eivät käytä suosituimpia suomalaisia verkkomedioita. Mainonta voidaan myös kohdistaa tarkasti. Esimerkiksi matkailusivusto voi tarjota näkyvyyttä urheiluvaatebrändille tai hyväntekeväisyysorganisaatio antaa omalta sivustoltaan tilaa toiselle järjestölle.

Yhteistyö yritysten välillä voi olla laadukasta brändimainontaa, jatkuvaa sisällöntuotantoa tai taktista mainontaa, kuten verkkokauppaoston jälkeinen alennus toisesta verkkokaupasta. Verkoston avulla yritykset voivat myös käyttää mainosbudjetistaan suuremman osan itse mainostoteutukseen, kun kalliin mediatilan ostaminen vaihtuu mediatilan lainaamiseen.

Lähteäkseen täyteen vauhtiin verkosto tarvitsee selkeät pelisäännöt, ansaintamallin verkoston ylläpitäjille, rutkasti luovaa ajattelua ja tekemistä sekä teknisen alustan ja tekniikan mainosvaihtoon. Me Mediareaktorissa tunnemme mainonnanhallintajärjestelmien toiminnan ja olemme valmiita pyörittämään ja hallinnoimaan verkostoa ja siinä tapahtuvaa mainosvaihtoa. Apua kaipaamme erityisesti vaihdantalogiikan sääntöjen miettimiseen, luoviin toteutuksiin ja ajatuksen myymiseen mainostajille. Miltä idea sinusta kuulostaa? Ostitko ajatuksen? Onko se mielestäsi toteuttamiskelpoinen? Haluatko lähteä kehittämään ja rakentamaan Suomen ensimmäistä lainatun median verkostoa?  Jos tunnistit verkoston omaksesi, niin soita, meilaa tai twiittaa!

Yhteystietoni ovat alla.

Terveisin, Johanna

 

More from Johanna Lehtonen