Ville Tolvanen // May 28 2016

MARKKINAPAIKKA

Vaahtoamme kuinka verkko yhdistää ihmisiä, asioita ja ympäristöjä. Profetoimme kuinka elämä valuu verkkoon ja sinne syntyy erilaisia solmukohtia asioiden hoitamiseksi. Jo nyt Facebook on pullollaan ryhmiä, joissa ostetaan ja myydään tuotteita ja palveluksia. Irvokasta onkin, miten osa yrityksistä suoltaa pelkkiä mainoksia kanavaan, jossa kuluttajat asioivat ja käyvät kauppaa kuten toreilla läpi vuosituhansien.

Kulttuuri seuraa hitaasti arjen mahdollisuuksia. Välillä vuosikymmenkin on aikana vain hetki.

Olen haaveillut digitalistista asiantuntijuuden, osaamisen ja ratkaisujen markkinapaikkaa. En oikein tahdo uskoa, että hakemistot olisivat ratkaisu osaamisen yhdistämiselle. En usko, että yhteystieto olisi tie synergiseen tekemiseen. Toki niitäkin tarvitaan.

Markkinapaikka tarvitsee solmukohda lisäksi myyjiä ja asiakkaita. Miten kysyntä syntyy? Ostajia on mahdotonta pakottaa markkinoille, myyjien tehtävä tulisi olla houkutella itselleen kiinnostusta ja kysyntää. Sitä muuten kutsutaan markkinoinniksi.

Digitalist on jo nyt tunnistettava solmukohta digitaalisen ymmärryksen, osaamisten ja ratkaisujen kehittämiseksi. Tänä vuonna tapahtumissa käy yli 5000 vaikuttajaa ja verkossa satoja tuhansia. Kysyntää ja kiinnostusta on, mutta missä luuraavat asiantuntijat ja myyjät? Odottelevat faksien takana ostajien yhteydenottoa?

En ymmärrä miten takoa asiantuntijan päähän, ettei arvostusta, kiinnostusta ja kysyntää voi syntyä jos osaaminen, profiilit ja tuotteistus ei ole kunnossa. Nimiä mainitsematta Digitalistissakin on kymmeniä neroja, jotka vaikenevat tai odottavat muiden pyytävän apua. Se on lohduttoman hidas tie uralla eteenpäin. Jokainen artisti, asiantuntija ja osaaja haluaa uralleen arvostusta, huomiota ja lisää uusia haasteita. Eteneminen vaatii aidosti halua, kykyä ja yritystä laittaa omat kanavat kuntoon, tuotteistaa osaaminen ymmärrettäväksi ja aktiivisuutta osaamisen markkinapaikoilla. Ihmiset ja yritykset ostavat mitä näkevät. Miten näkymätön, hajuton ja vaikeasti tavoitettava voi olla arvokasta jos kukaan ei siitä kuule? Varisinkin kirjailijoiden ammattikunta on kummallinen arvostusta toivoessaan, mutta markkinan luomisesta ja markkinoinnista pääosin kieltäytyessään.

On hienoa nähdä miten digitalist –aktiivienkin urat etenevät kun muistavat häpeästä luopumisen, avautumisen ja aktiivisen vaikuttamisen merkityksen.

Onnea kaikille jälleen uralla uusia askeleita ottaneille! Ja tsemppiä teillä jotka tuskailette uuden löytämisen aallokossa.

Kertokaa avoimesti ja rohkeasti itsestänne ja tarpeistanne niin tältäkin markkinalta löytyy teille uutta haastetta ennemmin tai myöhemmin.

More from Ville Tolvanen