Antti Sipilä // October 21 2014

Markkinoinnin ilo

Huomasin liityttyäni twitteriin, 963 päivää sitten, että oli hauskaa jakaa kirjoituksia työstäni ja ajatuksistani.  Varsinkin kun sain fiksuja ja haastavia vastauksia ja seuraajia. Tunsin lapsekasta iloa kun sain ajatuksen, joka oli mielestäni jakamisen arvoinen. Ilo tuntui syntyvän suurin piirtein samassa paikassa kuin ne jakamisen arvoiset ajatuksetkin, jossain sydämen seutuvilla. Välillä tuntui myös tosi tyhmältä. Oli niin kuin morkkista. Oletin, että aika moni ihminen, vaikkapa lapsuuden luokkatoverini pitäisi juttujani täysin turhana potaskana. Tyrkyttäjänä näyttäytyminen ahdisti.

 

Jatkoin vaihtelevalla menestyksellä, kokeilin, mokasin ja onnistuin. Opin käyttämään häsää ja pingaamaan.

Merkittävä läpimurto ja vauhdittaja oli @VilleTolvasen löytäminen. Häpeästä luopuminen – Se oli radikaali ajatus, joka vapautti jarruna toimineen ahdistukseni.

Tuli tuloksia, tuli inboundia, tuli töitä. Uusi ilon lähde oli henkinen kehitys. Kehitykseni ajattelevana ihmisenä ja ammattilaisena ei ole pelkästään twitterin varassa, mutta hyviä loikkia olen saanut tehdä seuraamieni ihmisten kirittäminä. Benchmarkkaan ajatuksiani ja tuntemuksiani reaaliajassa  @JariSarasvuon tai valitsemieni muiden, esimerkiksi myynnin, markkinoinnin ja viestinnän taitajien kanssa. Uskallan osallistua keskusteluun heidän kanssaan. Teroitan siis viestintätaitojani parhaiden kanssa. 963 päivää nuorempi minä ei pärjäisi kanssani erääkään.

Ei ole muuta suuntaa kuin eteenpäin. Siksi keskustelu pyörii usein johtamisen ympärillä, ja itsensä johtamisen. Vielä hetki sitten johtamisen tai liiketoiminnan trendit tulivat Yhdysvalloista Suomeen takuuvarmasti, mutta kymmenen vuoden viiveellä. Tänään ne trendit ja ajatukset, jotka tulevat esiin meidän välisissä keskusteluissa tai vaikka Digitalist Networkin tilaisuuksissa, voivat pullahtaa uusina esille kymmenen päivää sen jälkeen Forbesissa, Incissä tai missä vain huippujulkaisussa. Ei toimittaja ole niitä meiltä kuullut. Me vain olemme mukana ajattelemassa samaa ajatusta sen syntyhetkellä. Olemme keskellä historiaa juuri nyt ja osallistumme siihen.

 Näitä iloja ja hyötyjä kutsun summana markkinoinnin iloksi. Se on itse asiassa antamisen iloa.

Markkinoimme antamalla yleisölle jotain arvokasta minkä luomiseksi olemme uhranneet jotain. Siksi voimme kokea aitoa antamisen iloa markkinoidessamme, ja ilman sitä se ei toimi. Markkinointi on haastavaa. Se ei onnistu väkisin, eikä siihen ole varmaa kaavaa. Ilo on kuin valo joka syrjäyttää epävarmuuden pimeyden markkinoijan mielestä. Tai sitten se on kuin huume, jonka avulla unohdamme hämärän todellisuuden. Joka tapauksessa, kukaan ei yksinkertaisesti jaksa markkinoida kovin pitkään ilman iloa, joten kannattaa nauttia täysin ilman huonoa omaatuntoa ja vapautuneesti markkinoinnin ilosta!

More from Antti Sipilä