Heikki Sivonen // September 23 2015

Markkinoinnin karhunpalvelus

Ostoprosessin muutos on asettanut perinteiset myynnin ja markkinoinnin keinot kovan paikan eteen.

Yrityksissä edellytetään mitattavia tuloksia ja markkinoinnin prosessien integroimista entistä tiiviimmin myynnin toimenpiteisiin.

Nyt Suomessa juostaan kilpaa hyödyntämään inbound-markkinoinnin ja uuden teknologian mahdollisuuksia.

Suurista odotuksista huolimatta inbound-markkinointi on tehnyt joillekin yrityksille ison karhunpalveluksen. Luvattiin lisää liidejä ja enemmän kauppaa, mutta vastassa on ollut pettymyksiä. Osaamista ei ole osattu hyödyntää koko funnelin täydeltä, eivätkä yritykset omaksu uudenlaista avoimen kommunikaation kulttuuria. Inbound jää kontakteja kerääväksi markkinoinnin automaatioksi vailla todellista ymmärrystä sen asiakasarvosta.

Tottakai inbound houkuttaa, sillä verkosta on tänä päivänä erittäin helppoa kerätä kontakteja. Kaava on yksinkertainen: kirjoita opas ja laita se verkkosivuille ladattavaksi. Vastalahjaksi saat kasan yhteystietoja. Kun mukaan hankkii vielä markkinoinnin automaatioon tarvittavat järjestelmät, niin paketti on valmis. Yritysten ottaessa inbound-markkinoinnin ensiaskeleita Suomesta on tullut ilmaisten oppaiden luvattu maa.

Uudenlaiseen digitaaliseen markkinointiin ja myyntiin tarvitaan enemmän.

Tarvitaan kykyä johtaa asiakaskokemusta. Majakan tavoin autetaan vesillä liikkuvia laivoja kulkemaan oikeaan suuntaan. Matkan pitää houkuttaa, koukuttaa ja tarjota viihdettä. Ei vain heitellä katiskoja veteen isojen kalojen toivossa. Luottamusta lähdetään rakentamaan ensikohtaamisesta alkaen. Siksi digiajan myynnissä ja markkinoinnissa kestävä pohja hyvälle asiakassuhteelle luodaan palvelukulttuurista. Siitä, kun kuljetaan asiakkaan mukana koko matkan ajan.

Täytyy nähdä maailma asiakkaiden silmin. Siirtyä kauemmas ostohetkestä, tuottaa aidosti asiakaslähtöisiä sisältöjä, olla läsnä ja puhutella tunnetasolla. Sisältöjen ympärille syntyy avoin kommunikaatioverkosto, jossa tämän päivän brändit saavat parhaan kasvualustan.

More from Heikki Sivonen