Antti Sipilä // April 03 2015

Markkinointi kertoo sitoutumisesta

Digitalisaatio korostaa markkinoinnin roolia liiketoiminnassa

Se mitä löydämme verkosta vaikuttaa valintoihimme yhä enemmän. Kaikkien alojen ammattilaisten on yllättäen pohdittava markkinointiaan. Kadulla kävellessä näkee, kuinka miltei jokainen pieni kivijalkakauppa tekee kuolemaa. Ne harvat jotka kukoistavat, markkinoivat. Toimiva tuote tai palvelu ilman markkinointia ei enää riitä.

Mistä lähteä liikkeelle? Onko mitään universaalia lähtökohtaa mistä aloittaa markkinointi?

Simon Sinekin Start With Why on paljon lainattu lause. Se on totta siksi, että hankintaa tehdessämme yleensä haemme kumppania, joka haluaa aidosti sitoutua palvelemaan meitä. Etsimme aidosti motivoitunutta sitoutumista, koska olemme kantapään kautta oppineet, että epäaidot tuotteet ja palvelut eivät toimi ja että pienikin petos satuttaa. Kun katsomme markkinointiviestiä hankintavaiheessa, yritämme sen perusteella päättää haluaako palveluntarjoaja aidosti sitoutua palvelun toimittamiseen, vai haluaako hän vain rahani ja toteuttaa oman unelmaansa?

 Miksi tuo muka sitoutuu palvelemaan minua?

Sitoutuminen on kaikille erilainen riski. Erilaiset tarpeet tekevät meistä eri tavoin haluavia ja haavoittuvia. Erilaisia ajattelutapoja eli brändejä tarjotaan tuotteiden yhteydessä ja olemuksessa. Siksi aitoudesta puhutaan – kuka nyt feikkiä haluaisi? Feikiksi todettu markkinoija pudotetaan kisasta jo ennen päätöksen tekoa. Aidot, mutta erilaiset brändit ja tuotteet taas voivat menestyä rinnakkain samalla markkinalla.

Erottuvasti muotoiltu markkinointiviesti voi riisua asiakkaan aseista ja saavuttaa kerralla tavoitteen – näyttää luovasti sen miten palveluntarjoaja aidosti ajattelee. Sitkeä ja tasainen työ saavuttaa saman tavoitteen varmasti, joskus. Ei ole väliä miten markkinoimme, jos viesti huomataan ja se voittaa asiakkaan mielessä kilpailun parhaasta sitoumuksesta hänen palvelemiseksi. Parasta markkinointia onkin hyvä asiakaspalvelu. Se ei väitä vaan näyttää.

Jotta saadaan ihmiset kokeilemaan palvelua ja ottamaan yhteyttä, tarvitaan markkinointia.

Markkinointia voi ajatella myös asiakaspalveluna.

Tällöin yleisöä parhaiten palveleva markkinointiviesti on paras. Selkeä, lyhyt, visuaalinen ja viihdyttävä tarina on minun mielestäni parasta markkinointipalvelua. Siksi teen videotuotantoa, ja markkinoin sitä.

 

 

More from Antti Sipilä