Ville Tolvanen // May 04 2017

Mikä ihmeen Co-creation Vol. 2?

Jokaisella itseään ja liiketoimintaansa digitalisoivalla yhteisöllä on samat haasteet. 1) Kuinka piirtää riittävän iso kuva tulevasta ja ymmärtää muutokset ja mahdollisuudet? 2) Kuinka löytää oikea osaaminen, osaajat ja tekeminen oikeaan aikaan ja paikkaan. 3) Kuinka varmistaa, että muutoksesta tulee totta ja tasapaino analogian kanssa oikea.

Tulevaisuus on valitettavasti nykyistä monimutkaisempi. Käyttäjälle kaikki tapahtuu toivottavasti nappia painamalla, mutta organisaatioiden kyky hyödyntää teknologiaa ja digitalisaatiota laahaa perässä. Investoimme yksinkertaisesti liian vähän ja hitaasti napin takana oleviin mahdollisuuksiin. Tämä ei tarkoita sitä, että digitalisoidaan pelkästä tekemisen riemusta, vaan aitoa oivallusta siitä kuinka voimme tehdä enemmän ja parempia asioita vähemmällä. AI, VR, jne. tuovat hienoja uusia asioita, mutta tekevät analogisen ja digtaalisen tasapainon löytämisestä entistäkin vaativampaa.

Maailma muuttuu nopeammin ympärillämme kuin osaamme hyödyntää.

Juuri tähän haasteen ratkaisemiseen Digitalist tähtää jatkossa. Haluamme kansainvälistyä ja jakaa ymmärrystä mahdollisuuksista, ja siitä, miten nyt ja seuraavaksi tulisi ajatella ja toimia. Näemme itsemme huomisen ratkaisujen toimittajana tänään, verkostona, joka jakaa oppia, osaamista, sisältöjä ja näkemyksiä. Digitalist ekosysteemi on yhteisö steroideilla. Siirrymme sisältötyöstä asiakasyritysten –ja yhteisöjen haasteiden ratkaisemiseen. Mitä tulevaisuus tarkoittaa käytännössä?

 

  1. Ryhdymme tapahtumien ohella kouluttamaan ja jakamaan osaamista Digitalist Academyssä.
  2. Avaamme kaikki 5 maakonttoria yhteisiksi Co-Creative Studioiksi, joihin voi majoittaa työpajoja, projekteja ja hankkeita (Vancouver, San Francisco, Lontoo, Helsinki & Singapore)
  3. Yhdistämme osaamista ja osaajia yli rajojen. Jokainen voi julkaista, jakaa ja tuottaa sisältöä verkostolle haluamallaan tavalla.
  4. Rakennamme ”palvelumuotoilun” ja ratkaisujen ekosysteemiä. Tavoitteena on luoda aitoa liiketoimintaa ja yhteistyöä eri yritysten välille.
  5. Suunnittelemme ja toimitamme ratkaisuja digitalisaation edistämiseksi eri yrityksille ja yhteisöille yli rajojen yhteistyössä ekosysteemin kanssa Voit olla asiakas, osallistuja, yrittäjä, työntekijä tai omistaja groupissa ja ekosysteemissä.

 

 

More from Ville Tolvanen