Janne Nyyssönen // November 06 2013

Miksi Digibusters syntyi?

Ensimmäinen Digitalist Ventures- verkostossa synnytetty uusi yritys esittäytyy: Äänessä Digibustersin toimitusjohtaja Janne Nyyssönen

Olen aina pitänyt markkinoinnista, ihmisiin vaikuttamisesta, viestinnästä ja myymisestä. Siksi näihin aiheisiin liittyviä kirjoja löytyy kotoa enemmän kuin tarpeeksi. Intohimosta paremman bisneksen kehittämisestä oli alun perin syy ryhtyä kirjoittamaan blogia. Se tuntui henkireiältä. Oli mukava päästä kirjoittamaan omia ajatuksia ulos maailmalle ja katsoa mitä maailma vastaa.

Suurin syy Digibustersin syntyyn on tapaaminen keväisessä Kämpissä. Ville laittoi viestiä, että tavataan ja katsotaanko saadaanko yhdessä jotain aikaan. Vähitellen ajatuspallottelua jatkettiin kesällä, kunnes elokuun alussa pidimme nollapalaverin. Ville Tolvanen kysyi mikä on se mikä minua kiinnostaa. Tässä vaiheessa yrityksen perustaminen oli jo ilmiselvä ja ainoa vaihtoehto. Vastasin markkinointi. Minkä ongelman minun yritys tulee ratkaisemaan? Sen, että markkinointi on muuttunut monimutkaiseksi. Yrityksillä ei ole resursseja tehdä, opetella ja suunnitella modernia markkinointia. Markkinointi on muuttunut niin fragmentoituneeksi, että yksi ihminen ja harva tiimi pystyy itse tekemään kaikkea tarvittavaa. Sillä hetkellä, Espan puiston laidalla, vastaus ei tullut näin nopeasti ja kattavasti. Enemmän vastauksen antaminen vaikutti Bambin ensiaskelilta.

Vähitellen ajatus muokkautui selkeämmäksi. Ville ja Aki Vänni ovat toimineet apuna ja ohjaavina mentoreina niin paljon, että olen heille todella pitkän illallisen velkaa. Eivät he rahan tai ruoan takia minua ole auttaneet, vaan auttaminen kertoo herrojen luonteesta paljon.

Sanoin Akille muutama viikko takaperin, että Tolvasen nollapalaveri säästi ainakin yhden konkurssin verran rahaa minulta. Tukiverkosto on ollut todella tärkeä ja ohjannut toimintaa oikeaan suuntaan.

Haluan tehdä töitä parhaiden ja oikeiden ihmisten kanssa. Siksi kumppanuus Sonjan kanssa tuntui luonnolliselta ratkaisulta. Kaksi ihmistä, joiden ajattelu tukee toisiaan ja joilla on samanlaiset arvot. Voiko parempaa enää pyytää? Lisäksi Sonja tuo yritykseen vahvan osaamisen retail- ja shoppermarkkinoinnin puolelta.

On suunnaton ilo saada tehdä oman alansa ehdottomien huippujen kanssa töitä, kuten Alias Creative, Lemeon, Vännin paja vain muutaman mainitakseni.

Parasta tässä kaikessa on ollut kaikkien tapaamieni yrittäjien avoimmuus ja halu auttaa. Haluan jakaa samaa auttamista eteenpäin tuleville yrittäjille, joten ota yhteyttä niin voin kertoa mitä kannattaa aluksi tehdä ja mitkä sudenkuopat kannattaa välttää.

Mitä Digibusters tekee?

Autamme yrityksiä tekemään markkinointia, joka näkyy viivan alla. Me ymmärrämme sen, että digimarkkinointi on muuttunut yritysten kannalta haastavaksi vyyhdiksi. Jokainen markkinointiyritys tarjoaa jotain omaa ja erilaista. On videontuotantoa, sisällöntuotantoa, somea, analytiikkaa, kaikkea mahdollista. Näistä yksittäisistä elementeistä yrityksen on vaikea luoda ehjää kokonaisuutta.

Tähän ongelmaan me vastaamme. Me luomme kokonaista markkinointia. Me emme ole digiajan Da Vinceja ja yritä tehdä kaikkea itse. Olemme luoneet ympärillemme yhteistyöyritysten verkoston, jonka avulla pystymme luomaan suunnittelusta toteutukseen markkinointia, joka auttaa yrityksen kassakonetta laulamaan.

 

Tutkimus – Kerro meille suunnitelmasi, tavoitteesi, aikataulusi ja budjettisi; Me haluamme tietää kaiken. Tässä vaiheessa tutkimme yrityksesi soveltuvuuden kuuntelemalla sinua samalla, kun opimme tuntemaan sinut ja sen mitä teet. Teemme jatkuvasti muistiinpanoja ja analysoimme kaiken, jotta voimme varmistua siitä, että olemme toisillemme sopivat. Kysymme sitten kysymyksiä ja annamme teidän grillata meitä, toimintatavoista, aikataulusta, hinnoista, ihan mitä haluat tietää meistä.

 

Ehdotus – Tutkimuksen ja yrityksen tavoitteiden pohjalta luomme ehdotuksen markkinointisuunnitelmasta ja toteutuksesta. Benchmarkkaamme kilpailijat alasi sisältä, sekä katsomme laatikon ulkopuolelta mitä voimme tehdä. Tuomme ehdotuksen sinulle henkilökohtaisesti ja käymme sen kohta kohdalta läpi. Tarvittaessa teemme ehdotukseen teidän haluamat muutokset, jotka näkyvät lopullisessa suunnitelmassa.

 

Suunnitelma – Kaiken teistä oppiman, tavoitteiden, haaveiden ja salaisten toiveiden pohjalta käärimme hihat ylös ja lähdemme luomaan käytännön suunnitelmaa. Suunnittelussa otamme mukaan toteutuksen kannalta tärkeät yhteistyökumppanit. He ovat mukana paikalla, kun esittelemme suunnitelman. Haluamme pitää suunnitteluprosessin täysin avoimena asiakkaalle. Haluamme, että asiakkaalla on selkeä ymmärrys siitä mitä ja miten markkinoidaan.

 

Toteutus – Suunnitelma ei ole mitään ilman loistavaa toteutusta. Käärimme hihoja hieman vielä ylemmäs ja ryhdymme töihin. Toteutus etenee suunnitelmassa olevan aikataulun mukaisesti. Joka perjantai annamme selonteon, mitä viikon aikana on tapahtunut.

 

Analyysi – Markkinointi ilman kunnollista analysointia on rahan tuhlaamista. Yritys elää numeroista. Haluamme käydä läpi fakta faktalta sen mitä saimme aikaan ja kuinka se näkyi lyhyellä ja keskipitkällä tähtäimellä yrityksen liikevaihdossa.

 

Käy tutustumassa meihin paremmin osoitteessa www.digibusters.fi

 

 

 

 

More from Janne Nyyssönen