Joonas Villanen // August 20 2014

Miksi huono johtaja pelkää sosiaalista mediaa?

Mikä erottaa hyvän johtajan huonosta?

Mielestäni huono johtaja on kasvoton. Huono johtaja piiloutuu ovien ja hierarkian taakse. Hän ei ota vastuuta vaan osoittaa sormella muita ja tiuskii kuinka johdettavat ja asiakkaat ovat virheen omilla valinnoillaan ja teoillaan aiheuttaneet. Huono johtaja ei ole avoin uudelle, koska hän pelkää epäonnistumista, hän pelkää joutuvansa kiusalliseen tilanteeseen, jossa hän ei tiedä mitä tehdä. Hän ei kommunikoi vaan jättää varaa arvailuun. Huono johtaja on pelkuri.

 

Huono johtaja pelkää avointa kommunikaatiota ja siksi myös sosiaalista mediaa.

 

Hyvä johtaja taas ymmärtää seuraavan ketjun: sosiaalinen media on kommunikaatiota. Kommunikaatio viestii visiosta. Juuri visio erottaa hyvän johtajan huonosta, sillä johtajan ensisijainen tehtävä on kommunikoida yrityksen työntekijöille suunta, jonne yritys on menossa.

Työntekijät eivät päätä minne yritys menee, vaan johtaja päättää. Ja muutosjohtamisen onnistuu vain jatkuvalla, avoimella kommunikaatiolla sekä viestien toistamisella. Mikään ei sovi tähän paremmin kuin sosiaalinen media.

Jos katsotaan maailman suurimpien yritysten johtajia, he ovat äärimmäisen aktiivisia sosiaalisen median käyttäjiä. He jakavat oman visionsa ja kommunikoivat aktiivisesti niin omille johdettaville kuin seuraajillekin. He ovat avoimia heikkouksiensa suhteen ja he esiintyvät omilla kasvoillaan viestien heille arvokkaista asioista.

On siis hullua jättää sosiaalinen media huomiotta vain sen takia, että huono johtaja on niin päättänyt. Sosiaalinen media ei ole vain markkinointikanava. Se on ekosysteemi, jossa yritys voi oikeasti kommunikoida omian asiakkaidensa kanssa. Johtaa heitä luokseen. Näyttää paremman huomisen, kuten moni yritys sloganeissaan kertoo. Sosiaalinen media on näyttämö, jossa yritys voi oikeasti näyttää mihin se pystyy ja mitä sen on ihmiskunnan vuoksi tekemässä. Sitouta siis asiakkaasi visioosi.

Nanso Groupin luova johtaja sanoi osuvasti “Emme kilpaile enää 2 tai 3 paikallisen yrityksen kanssa, kilpailemme koko maailmaa vastaan”.

Moni yritys kertoo kokeilleensa sosiaalista mediaa markkinoinnin kanavana, mutta saaneensa mitättömiä tuloksia. Miksikö? Koska yrityksen huono johtaja käyttää kanavaa kuten perinteistä mediaa. Hän puhuu yleisölle, jota ei ole olemassa. Hän viestii tavoin, joille ei löydy kuuntelijaa.

Otetaan esimerkiksi Richard Branson. Hän on esillä eikä pelkää seisoa sanojensa takana. Hän auttaa ja ohjeistaa, hän kertoo isosta kuvasta samaan aikaan kun hänen johtamiensa yritysten koneisto luo Bransonin kuvittelemaa huomista. Hän haastaa ja jakaa vastuuta. Richard tietää, että hänen roolinsa johtajana on viestiä visiosta, ei johtaa päivittäistä tekemistä.

Uskalla siis antaa vastuu muille. Ole innostava johtaja ja kommunikoi visiostasi. Uskalla astua uuteen maailmaan. Universumi palkitsee rohkeita.

Kysynkin sinulta: haluatko olla hyvä vai huono johtaja?

More from Joonas Villanen