Juha Eteläniemi // October 12 2015

Millä tässä nyt viestitään?

Viestien ja viestinnän määrä eri kanavissa henkilökohtaisessa käytössä kasvaa ja muuttuu kokoajan, voisi jopa väittää että se on räjähtänyt.

Mutta onko oikeasti merkitystä mitä kanavaa käytetään? Jos omaa viestintäkäyttäytymistä pitäisi pakolla laittaa lokeroihin niin ne tippuisivat seuraaviin laatikoihin (sama teknologia ei saa olla kahdessa kategoriassa):

Työ:
Sähköposti, Lync, puhelin, intranet, extranetit, erilaiset porttaalit

Työ+vapaa-aika:
LinkedIn, Twitter, Facebook, blogit

Vapaa-aika:
WhatsApp, Skype, tekstiviestit, Facetime, Youtube, Instagram, Snapchat, Nimenhuuto

Uskoisin että kanavia ei ole käytössäni kovinkaan paljoa, monet niistä myös kietoutuvat tiettyjen hubien ympärille. Henkilökohtaisessa sähköpostissa on yhä edelleen monet ilmoittautumiset, kalenterimerkinnät jne. ja vastaavasti työsähköpostissa hallitsen kalenteria, lync keskusteluja jne. Mutta sellainen sovellus / työskentelytapa joka nivoisi yhteen kaikki yllämainitut platformit ja niitä voisi seurata esim. tyyliin #vapaa-aika tai #duunit ja feedi olisi luettavissa riippumatta siitä mitä kautta viesti on lähetetty olisi hyvä olla olemassa.

Ajatuksena että minä viestin vastaanottajana tuotan viestin lähettäjälle viestinvastaanottopalvelua ja viestin lähettäjän ei tarvitse välittää mitä kautta hän viestin lähettää, se huomioidaan aina sen vaatimalla tavalla ja nopeudella, sekä vastaus siihen annetaan siinä muodossa kuin viestin lähettäjä haluaa. Ja tietysti myös ratkaisu Tolvasen tokaisemaan ongelmaan:

”Pitäisi muistaa mitä kautta kukin on lähestynyt ja vielä löytää se viesti.”

Fellow digitalist – ehkä osaat auttaa, tai jos et niin kehitä tuollainen kaikki viestintäapit kokoava viestintäappi?

More from Juha Eteläniemi