Ville Tolvanen // July 19 2017

Minne matka Digitalist Network?

Olin aitiopaikoilla vuonna 2000 kun internetin mahdollisuuksista innostuttiin ensimmäisen kerran oikein kunnolla. Palasin aiheeseen vuonna 2005 ja vuonna 2011 päätin itse alkaa elämään esimerkillisesti. (Olin siis hakannut päätäni seinään 2003-2010 oikein kunnolla).

Unohtamalla verkon kaikki hypesanat päästään digitalisaation avainkysmyksiin. 1) Mitä asioita voidaan luoda entistäkin paremmin? 2) Miten verkon avulla synnytetään kasvua 3) Miten tehostaa ja tehdä asioita kestävämmin?

Vastaus, joka tuntuu olevan ylivoimaisen vaikea, on silmiesi edessä. Vie koko arvoketjusi verkkoon.

 

  1. synnytä yhteisöjä/alustoja asioista kiinnostuneille, ajan kanssa niistä kasvaa markkinapaikkoja 2) Linkitä asiasi yhteisöösi ja yleisöösi löytääksesi uusia kumppaneita, työntekijöitä ja asiakkaita 3) Ruoki verkostoa tarjoamalla 1) asiaa 2) elämyksiä 3) hyötyä käyttäjille. 4) Avaa mahdollisuuksia uusille käyttäjille 5) Korvaa kalliit kohtaamiset ja analogiset vaikutuspisteet verkon vastaavilla.

Oma ja Digitalistin idea on ollut aina elää kuten opettaa ja näyttää enemmän kuin väittää. Vaikka verkoston suosio sekä verkossa että tapahtumissa on toistaiseksi vain kasvanut, on sitä jatkuvasti syytetty erilaisista asioista. (en nyt jaksa luetella 😉

Silti tosiasia on se, että verkosto on suositumpi kuin koskaan aikaisemmin. Aika moni löytää Digitalist brändin alta 1) mahdollisuuden julkaista ja vaikuttaa, 2) ilmaisia tapahtumia ja verkkotallenteita 3) työpaikan 4) uusia kumppaneita tai asiakkaita 5) oppia ja ymmärrystä digitalisaation etenemisestä.

Parhaimmassa tapauksessa kaikki ekosysteemin osat hyötyvät toistensa tekemisestä. Se on tavoitteena digitalistissa nyt ja jatkossakin. Tavoitteemme on luoda huomista yhdessä ja synnyttää huomisen ratkaisuja tänään.

Tervetuloa mukaan!

 

More from Ville Tolvanen