Sami Tikkanen // May 26 2016

Mitä Digitalist 5M opetti?

Kuva1

1. NYT JOS KOSKAAN TARVITSET KIRKKAAN BRÄNDITARINAN

Pirstaloitunut mediaympäristö vaatii entistä kirkkaamman bränditarinan, jotta yrityksen oma henkilöstö ja sen asiakkaat ostavat tarkoituksen, jota yritys haluaa kulloinkin edustaa. Ja parhaimmillaan ovat valmiit jakamaan sen kanssaihmisten kanssa. Lisäksi heikot brändit hukkuvat mediakohinaan, kun joka tapauksessa 80% brändisisällöistä on muiden kuin yrityksien itsensä tuottamaan. Näin ollen vain kirkkaimmat ja sitä kautta rohkeimmat brändit nousevat esiin voittajina. Oli mediavalikoiman nykyinen painopiste sitten ostetuissa tai brändin omissa kanavissa.

2. DATA JA TEKNOLOGIA. KYLLÄ.

Kun tarina on kirkas valjastetaan kaikki keinot tukemaan sen kasvattamista ja levittämistä. Koskaan aiemmin meillä ei ole ollut niin paljon tietoa käytössä ihmisistä kaikista brändin ja yleisön välisistä kohtaamispisteistä. Eikä meillä ole ollut niin paljon kanavia viestiä, viihdyttää ja palvella ihmisiä. Tieto on nyt jalostettava näkemykseksi, joka auttaa meitä ymmärtämään markkinoinnin mahdollisuuksia ja vaikuttavuutta ja teknologia osaltaan nähtävänä brändien luovana pelialustana uusille keinoille vahvistaa asiakkuuksia. Jotta näin tapahtuu on meidän oltava valmiita epätavallisille teoille ja osin poistettava siiloja niin toimistojen kuin asiakkaiden tavoista organisoitua. Ja samaan aikaan on toimistoissa ja osissa yrityksiä käynnissä merkittävä verenvaihto. Koska muutos vaatii osin uusia tekijöitä.

3. SINUN JA MINUN ON PAKKO MUUTTUA

Nopeutunut toimintaympäristö edellyttää uutta lähestymistä markkinointiviestinnän toteutukseen. Meidän on luovuttava ajatuksesta, että kaikki voidaan suunnitella ennalta ja korvattava se mallilla, jossa voimme aidosti heijastaa muutoksia ja ilmiöitä ympäröivässä kulttuurissa. Asiakkaan ja kumppaneiden pitää aidosti sulautua yhdeksi tiimiksi, uutishuoneeksi, joka 24/7 ohjataan aktiivista brändiviestintää ja -käyttäytymistä. Kaiken taustalla on tietysti luottamus ja toimivalta toimia brändin nimissä, silloinkin kun ei ole olemassa kirjoitettua briefiä tai aikaa neljää viikkoa hautoa asiaa. Ilman kirkasta tarinaa tai strategiaa ei tämäkään ole mahdollista, ainakaan hyvin tuloksin.

On tyhmyyttä odottaa eri tuloksia, jos toimii niin kuin aina ennenkin.

 

Katso tilaisuuden tallenne katsomossa: http://www.katsomo.fi/#!/ohjelma/33017052/digitalist