Ville Tolvanen // May 05 2017

Mitä Digitalistissa tapahtui?

Viikko sitten Digitalist kertoi kasvavansa, laajenevansa, investoivansa lisää rahaa palveluihinsa ja yrittävänsä kansainvälistymistä.

Uutinen otettiin odotetusti ristiriitaisin tuntein vastaan. Vaikka kysymyksessä on vaihtokauppa ja vaativa haaste yrittää jotain uutta, moni käyttäjä koki tulleensa jollain tavalla ”myydyksi” tai petetyksi. Tunnereaktio on ymmärrettävä. Silti kaikki jatkuu ja vieläpä myös pettyneille entistäkin parempana.

Yhteisö laajenee vaihtamalla osakkeita Ixonosin kanssa. Laajentumalla verkostoon saadaan työstä palkkaansa saavia huippuammattilaisia, kansainvälisen toimistoverkoston yhteiseen kehityskäyttöön ja ennen kaikkea uuden mission, jossa huominen luodaan yhdessä.

Uusi missio on minusta asioista merkittävin. Uskon vahvasti, että tulevaisuuden ratkaisut luodaan monipuolisesti yhdessä ja yhteistyössä tutkien, suunnitellen ja rakentaen. Uskon, että Digitalistin kaltaisessa ekosysteemissä löytyy lisää apua, työtä, ratkaisuja ja uutta ajattelua. Sharing is caring kuten aina ennenkin.

On hämmentävää lukea Suomessa itseään wikipediaan viittavan tietopalvelun jakavan aktiivisesti otsikosta alkaen väärää tietoa toisesta verkostosta. On aika hämmentävää kuulla, että ilmaisissa tapahtumissa ja bileissä viihtyneet ihmiset ovat närkästyneitä siitä, että joku haluaa yrittää vieläkin enemmän ja laittaa omat rahansa likoon yhteisen mission puolesta.

Suomi on hämmentävä maa yrittää. Yrittävälle on usein tarjolla tuen sijaan aktiivista ja äänekästä vastustusta nimellä ja nimimerkeillä. Hirveän paljon energiaa ei minkään takia. Luoja pitäkööt minut erossa moisesta hulluudesta.

Työ jatkuu. Viikon aikana olemme saaneet yli 800 kannustusta, lähes 300 uutta seuraajaa, melkein 20 uutta kirjoittajaa ja paljon liikennettä. Ihmisten toiminta antaa uskoa tulevaan – ehkä yhteiselle tekemiselle ja uuden luomiselle on sittenkin tilaa Suomessakin. Aivan avoimesti ja jokaiselle mahdollisuuksia pääsylipuitta tarjoten.

Mahtavinta on tietysti palaute uusia digitaalisia palveluita janoavien asiakasyritysten palaute. Heitä kiinnostaa kovasti ajatus ekosysteemeistä ja yhdessä tekemisestä. Ehkä uskallus heittäytyä ja elää niin kuin opettaa tekee Digitalistista ainutlaatuisen. Näyttäminen pelkän väittämisen sijaan on tietysti tapa, joka ei kelpaa kaikille.  Keskitytään kuitenkin tekemään missiota ja mieletöntä kansainvälistymisen haastetta. Annetaan aika ja vaiva heille, jotka arvoa ja yhteistyötä arvostavat.

Kiitos kaikille mahtavista palautteista ja tervetuloa uudet Digitalistit. Jokainen voi olla digitalisti ja oppia, jakaa, osallistua ja julkaista osana ekosysteemiä. Toivottavasti yhä useampi löytää täältä ja muista kanavista lisää apua, oppia, työtä ja yritystä.

Ps. Kuten huomaat Digitalist Group & Network toimivat toistaiseksi rinnatusten omissa osoitteissaan. Olisi hullua ajatella, että omistajataho lähtisi jotenkin vaikuttamaan tai manipuloimaan yhteisön toimintaa itselleen edulliseen muotoon. Miksi ihmeessä tuhoaisimme hetkessä kaiken mitä vuosikausia on rakennettu?

More from Ville Tolvanen