Samuli Tivinen // October 13 2013

No niin, nyt se internet sitten pääsi karkuun.

Aikojen alussa, silloin kun internet otti alkuaskeleitaan. Kun mammutit ja muut kävelivät kaduilla. Ei sentään, mutta välillä siltä tuntuu. Kehitys on ollut valtavaa ja suhteellisen lyhyessä ajassa. Olemme yhdistäneet kaikki. Opitaan yhdessä.

Verkkoa käytetään pienen tai isomman näytön läpi. Puhelimella, tabletilla tai tietokoneella. Verkon käyttö tarkoittaa näytön,hiiren ja näppäimistön taputtelua. ‘Generation of idiots’. Mennään verkkoon, etsitään asioita. Ollaan yhdessä mutta yksin.

Ei kiitos. Eihän se enää näin mene. Ja vielä vähemmän jatkossa. Verkko on kohta sinussa, lisäosana. Sitä ennen esim. puhelin voi toimia avaimena, maksuvälineenä tai tunnisteena, missä olet ja mistä pidät. Tekniikan rajat hämärtyy, siirtyy taakse. “Sci-fi” asioita tulee normaaleja, elämää helpottavia. Kaukana ei olla. Identiteetti tai tunniste siirtyy laitteesta toiseen tai oikeastaan kontaktipisteestä toiseen, kokemus jatkuu.

Verkko on jo kaikkialla, se näkyy katukuvassa. Helpottaa asiakaspalvelijaa. Ja asiakasta. Verkko ei pysynytkään siinä pienessä näytössä, se pääsi karkuun.

Minkälaisia asiakaskokemuksia voimmekaan luoda kun unohdamme hetkeksi online-offline ajattelun. Tuodaan online asioita offlineen, ei tekniikan takia vaan aidosti helpottamaan. Hämärretään rajaa.

Miksei kauppakeskuksissa voisi kiertää useissa kaupoissa ja poimia yhden tuotteen sieltä toisen täältä virtuaaliseen ostoskoriin ja tilata ne kotiin. Kun kantaminen ei kiinnostakkaan. Verkkokaupan voi nyt jo avata ulkomainokseen. Keskelle kaupunkia. Tilaa tästä tuomme kotiin.

Tai miksi matkatoimisto ei tee syksyn getaway kampanjaa. Tilaa johon voit mennä ja laittaa Oculus 3D lasit päähän ja siirtyä reaaliaikaisesti etelään. Eteläkohteessa robootti seuraa lomailijan komentoja. Tekniikka on jo olemassa.

Mainoskikka toki, toimii kuitenkin mielestäni hyvin esimerkkinä. Mahdollisuuksia on paljon.

Suomessa on paljon edelläkävijöitä. Startuppeja kuten Glome Inc, Walkbase tai IndoorAtlas.

Tarvitaan rohkeutta muuttaa ja kokeilla mikä toimii. Päästää verkko ulos ja vapaaksi.

More from Samuli Tivinen