Henna Niiranen // April 22 2015

Nyhveröjohtajuuden aika on ohi

Avoimuuteen perustuvan teknologian kiivas uudistuminen, asiakkaan todellisiin tarpeisiin keskittyminen ja oman työn merkityksellisyyden etsiminen ovat jo asettaneet asiantuntijat uuteen, alati muuttuvaan tehtäväkenttään. Tämä pakottaa myös asiantuntijoiden johtajat uuden äärelle.

Laskutusastemittareita tuijottavan nyhveröjohtajuuden aika on ohi.

Vaatii munaa luopua nyhveröjohtajan viitasta. Sen poimuista löytyy vieläkin ihan kivasti toimivia johtamiskäytäntöjä, mutta helma rispaantuu jo uhkaavasti. Tänä päivänä perinteiset johtamiskäytännöt eivät enää riitä. Kun asiantuntijat jo sukkuloivat muutoksen keskellä suvereenisti, tarvitsevat he tekemiselleen aivan erilaisen tuen kuin ennen. Enää ei riitä se, että kehityskeskustellaan kerran vuodessa, viestitään päätöksistä komentoketjun mukaan, väläytetään joskus ja jouluna talouslukuja ja annetaan tavoitteeksi X:n prosentin kasvu.

Nykyaikainen johtaminen vaatii itsensä alttiiksi laittamista. Pitää uskaltaa antaa vastuu, valta ja itsemääräämisoikeus asiantuntijoille ja heistä koostuville tiimeille.Johtajan on oltava tiiminsä palvelija, joka kuuntelee sekä auttaa oppimaan, kasvamaan ja kehittymään työssään. Johtaja mahdollistaa, innostaa ja huolehtii siitä, että tiimi kokee työnsä merkitykselliseksi. Hän auttaa ymmärtämään asiakkaan liiketoimintaa ja sen haasteita.

Johtajan pitää uskaltaa antaa talousmittareille niiden ansaitsema sija: ne ovat tärkeitä kertomaan mistä ollaan tultu, mutta eivät lopulta kuitenkaan ohjaa sitä, mihin yritys toiminnallaan pyrkii. On helppoa tehdä johtopäätöksiä projektiraportin liikennevaloista ja laskea taloudellisista luvuista totuuksia, mutta ne kertovat asioista, jotka ovat jo tapahtuneet.

Tärkeämpää on ymmärtää, mihin ollaan menossa ja miten sinne aiotaan päästä.

Innovatiivisuus ja jatkuva kehittyminen löytyvät jokaisen itseään kunnioittavan johtajan työkalupakista, kun puhutaan tulevaisuuden tavoitteista. Niihin kun panostaa, niin kyllä lähtee! Lopulta peruskysymys on kuitenkin korusanoja kauniimpi. Tuntuuko ihmisistä siltä, että heitä kuunnellaan? Ovatko ihmiset onnellisia työssään? Kumpuaako heistä innostus? Jos vastaus on kyllä, on johtaja onnistunut työssään. Myös nyhveröjohtaja voi seurata nykyaikaisen johtajan esimerkkiä, tuikata nyhverönviittansa tuleen ja lämmitellä innostuksen tunteessa. Onnelliset ja innostuneet asiantuntijat kun mahdollistavat myös yrityksen rahallisen menestyksen. Onnellinen asiantuntija on yrityksen paras brändi. Mikä hienointa, tällöin johtajakin voi kokea tehneensä jotain aidosti merkityksellistä – niiden liikennevalojen tulkitsemisen lisäksi.

More from Henna Niiranen