Joonas Villanen // January 14 2015

Olen hakkeri, markkinoija, olen koodari ja brändiorja..

90-luvulla Meredith Brooks lauloi “I’m a bitch, I’m a lover, I’m a child, I’m a mother
I’m a sinner, I’m a saint ….”

Tämä kuvastaa modernia ihmistä. Minän ja työminän eroa on vaikea hahmottaa ja hattu vaihtuu päivittäin moneen eri otteeseen. Meillä, ihmisillä ja yksilöillä, on valta tehdä ja viestiä. Yrityksiltä tämä vaatii asiakkaan kokonaisvaltaista huomioimista, kokomuksia ja parempaa palvelua. Oikein kohdeltuina ihmiset auttavat muita menestymään. Väärin kohdeltuina he voivat tuhota ihmisen tai yrityksen. Sosiaalisessa mediassa negatiiviset viestit kiertävät 10 kertaa nopeammin kuin positiiviset viestit.

Maailma ja markkinointi sen myötä on muuttunut! Uudet teknologiat ovat tehneet tuloaan jo pitkään, mobiili on korvannut desktopin, palvelua odotetaan kellon ympäri.

Ihmisinä olemme yhä enemmän. Aikaisemmin hyväksyimme ettemme voi saada kaikkea. Nyt asia on toisin. Haluamme kaiken ja tiedämme, että voimme saavuttaa sen. Kaikki tieto on käsissämme. Olemme oman ympäristömme valtiaita. Voimme vaikuttaa ja voimme valita kenen annamme valistaa.

Markkinoinnin maailma on täynnä uusia haasteita

Moderneja, uusia ongelmia ei ratkota eilisen menetelmin. Kaipaamme jotain uutta. Innovaatiossa yhdistetään kaksi olemassaolevaa kokonaisuutta, jolla muodostetaan jotakin uutta. Markkinoinnista on tulossa kasvuhakkerointia.

Kasvuhakkeri on uuden markkinoinnin edelläkävijä. Kasvuhakkeri on hybridi, jossa yhdistyy perinteinen markkinointi ja tekninen osaaminen, kuten koodaus. Suurimpana erona markkinoijan ja hakkerin välillä on se, miten ongelmaa lähestytään.

Markkinoija luo kampanjoita, joilla asiakkaat saadaan tuotteen tai palvelun äärelle. Kampanjat ovat kauniita, visuaalisia ja turvallisia. Hakkeri taas miettii miten saada asiakkaita palvelulle tai tuotteelle. Hakkerin vastaus on perinteistä markkinoijaa systemaattisempi.

A/B-testausta, ländäreitä, kokeita, versioita, viraaliutta, sähköposteja, otsikoiden optimointia, lähestymisiä, innovaatioita, rohkeutta, pienempiä kokonaisuuksia ja teknologioita. Ongelmia ratkotaan numeroin, jatkuvan määrällisen mittaamisen sekä tilannemallinnuksien avulla. Työ on jatkuvaa ja teknistä.

Raja markkinoijan, koodarin, insinöörin ja hakkerin välillä on hiuksen hieno.

Digitaaliset palvelut, mittaaminen sekä tekninesti toimivat alustat eivät ole enää kysymyksiä joihin vastataan kyllä tai ei. Ne ovat voimavara, jotka erottavat markkinajohtajan peränpitäjistä.

“End of rant!”


More from Joonas Villanen