Ville Ohtonen // October 25 2016

Pelaatko all star -joukkueessa?

Vuonna 2003 David Beckham siirtyi jalkapalloilemaan Real Madridiin. Madrid pulitti siirrosta huikeat 37,5 miljoonan euroa, mutta ei niinkään Becksin tarkkojen keskitysten ja tuimien vapaapotkujen takia.

Beckhamin avulla Madrid kasvatti nimittäin oheistuotemyyntiään peräti 120 miljoonalla eurolla neljässä vuodessa.

Vaikka tuolloin ei juurin puhuttu ’henkilöbrändeistä’, Madridissa ymmärrettiin niiden päälle. Beckhamin henkilöbrändi teki Real Madridista arvokkaammaan seurabrändin.

Nykyään henkilöbrändeistä puhutaan paljonkin, mutta keskustelu rajautuu erikoisesti: miksi ihmeessä henkilöbrändäyksessä keskitytään oman itsensä eikä itseään ympäröivien ihmisten brändäykseen?

Olisiko nykyiselle henkilöbrändäykselle vaihtoehtoa?

Katso CV:täsi. Mitä ”parempien” yritysten nimiä sieltä löytyy, sitä paremmalta vaikutat itsekin. ”Hyvät” työpaikat kun kerryttävät sinun arvostustasi. Tämä on peruskauraa.

Kuvittele seuraavaksi, että nykyinen yrityksesi laatisi oman CV:nsä. Yrityksen CV listaisi, keitä tekijöitä siellä on ollut töissä.

Mitä parempien tekijöiden nimiä yrityksesi CV:stä löytyy, sitä paremmalta yritys vaikuttaa.

Toisin sanoen: yksittäisten työntekijöiden henkilöbrändi kerryttää yrityksen arvostusta.

Ja: yrityksen arvostus kerryttää jokaisen sen työntekijän henkilöbrändiä.

Siksi: kun kollegoidesi henkilöbrändi vahvistuu, ei se ole suinkaan sinulta pois vaan paitsi yrityksesi, lopulta myös sinun etusi. Kollegoidesi henkilöbrändin vahvistaminen sataa siis sinunkin laariisi.

Sillä henkilöbrändäys ei ole nollasummapeliä.

Siksi on aika aloittaa kollektiivinen henkilöbrändäys.

Siinä fiksu henkilöbrändääjä keskittyy enemmän kollegoidensa kuin oman itsensä esiin nostamiseen.

Tällainen “kollektiivinen henkilöbrändäys” on paljon tehokkaampaa ja ennen kaikkea uskottavampaa kuin itsensä brändääminen.

Sillä kun esimerkiksi kehut kollegaasi, kehusi uskotaan paremmin, kuin jos kehuisit itseäsi. Lisäksi luot samalla kulttuuria, jossa muiden kehumisen ei enää katsota olevan kehujalta itseltään pois.

Ala siis nostaa kollegoitasi, heidän osaamistaan, sanomisiaan ja tekemisiään esille. Brändää heistä yrityksesi ”beckhamejä”.

Sillä kun teet näin, olet pian beckhamien ympäröimänä varsinaisessa all star -joukkueessa.

Ja ennen kuin huomaatkaan, olet beckham itsekin.

More from Ville Ohtonen