Pasi Räihä // October 30 2014

Pomo homo faniens

Viisi syytä palkata yrityksen johtoon sen suurin fani.

1. Yrityksen johtaminen tapahtuu ensisijaisesti intohimosta koko hommaa kohtaan. Intohimoinen yritys on täysin eri asia kuin yritys. Työtä tehdään innostuksen ihastuttamana ja siivittämänä, ei pelkkänä työnä. Sellainen työ löytää helpommin sen oravanpyöräkisoissa kadonneen merkityksensä, tarinansa ja voimansa.

2. Firma saa keulaansa innokkaan äänitorven, joka ylistää palvelua automaattisesti. Yritys säästää mojovan siivun rahaa, sillä mitään pitkäkestoisia esiintymiskoulutuksia, ammattikirjoittajien sanelemia diipadaapoja tai muita lumevaikutteisia mekanismeja ei tarvita muokkaamaan johtajasta palavasieluisen oloista esiintyjää. Fani-johtaja käy jatkuvaa vuoropuhelua muiden fanien kanssa.

3. Tuotekehitys ja palvelumuotoilu on jatkuvaa. Uusia innovaatioita ei tarvitse pakottaa fläppitaululle konsulttien työpajoissa vaan ne virtaavat silkasta innostuksesta kahvipöydissä.

4. Asiakkaat ja yrityksen fanit tietävät, että palvelua tehdään sydämellä, eikä pelkällä bisnes-laskelmoinnilla. Eli brändistä kasvaa inhimillinen, toverillinen, keskusteleva ja arvokas elämänkumppani.

5. Keksi sinä viides syy. Tämä on vuoropuhelun avaus.

Tämä on myös haaste suomalaisille yrityksille. Palkatkaa johtoon ne mojovimmat, tulisieluisimmat ja kovimmat faninne.

Tehkää se edes kuukauden ajaksi. Tai viikon ajaksi. Tai ottakaa heidät jollain muulla tavalla vahvasti mukaan. Kunhan ymmärrätte että faneilla on taskussaan kaikki menestyksenne avaimet.

More from Pasi Räihä