Ville Tolvanen // September 29 2017

Punk

Herkistyin katsoessani Vain Elämää Toni Wirtasen iltaa. Apulannan keulamiehen lyriikka ja tyyli on aina puhutellut minua. Lainasin häneltä mm. Yhden sanan otsikoinnin osaksi blogejani. Wirtasen ilta sai haluamaa kirjoittamista. Yrittämään kiteyttää jotain yhtä hienosti kuin hän.

Kirjoitin spontaanisti Digitalist -ryhmään kaipaavani aikaa aina, jolloin Digitalist oli kaatuilua Bio Rexissä, teknisiä ongelmia ja keskeneräisiä esityksiä.

Rakensin digitalistin täynnä unelmia mutta ilman tavoitteita. Tein sen inspiroituneena Nirvanan, Foo Fightersin ja Apulannan tyylistä suoraviivaistaa maailmaa. Perustetaan B(r)andi, annetaan sille nimi, piirretään logo ja aloitetaan veivaamaan. Digitalist oli ja on yhä oma punk-bändini. Matka itseeni, oppimiseen ja vaikuttamiseen. Yhteinen matka onnellisempaan maailmaan. Matka, jossa tekeminen on määränpäätä tärkeämpää.

Syksyllä 2013 ilmoitin perustavani ”järjestön” digitalisoimaan Suomi pikseli kerrallaan, Sam Jamsen piirsin vaakunan, teki verkkosivuston ja varasin Bio Rexin ”avajaisille.” Lokakuun aamuna ajattelin olevani mielisairas. Olin perustanut järjestön, jota ei ollut olemassa, nimennyt itseni ”pääsihteeriksi” ja kuvitellut jonkun tulevan ”keikalle.” Onneksi kävi näin. Matka on ollut sen arvoinen.

Digitalist –tarinaa on kirjoitettu ilman tarvetta päätyä johonkin. Toiminnan lopettamista on pohdittu useammin kuin sen tulevaa suuntaa. Upeita hetkiä on takana lukemattomia. Kohtaamiset uusien ja tuttujen ihmisten kanssa ovat olleet parhaimpia. ”Keikkoja”on vedetty yli 50. Lauteilla viihtyvät Suomen parhaat puhujat ja merkittävimmät vaikuttajat.

Oma ääneni vaikuttajana löytyi rohkeudesta yhdistää itselleni kaksi rakasta asiaa. ”punk-asenne” ja liikkeenjohdon konsultointi. Kaikki intohimolla ja isolla sydämellä tavoitteena itseäni suuremmat asiat ja arvomaailma.

Ehkä tässä kohtaa menneessä on oppia tekemiseenkin tästä eteenpäin. Ehkä toiminnan kehyksiä tai tarinan kokoa on turha miettiä, vaan on parempi ammentaa sieltä mistä aiemminkin. Miltä maailma tuntuu, kuulostaa ja mitä me siinä yhdessä näemme. Voisi olla hyvä tavoite viettää seuraavat viisi vuotta parhaina työelämässä.

More from Ville Tolvanen