Antti Karppinen // November 17 2016

Ristiretkellä kohti parempia kuvia

Kaikki kuvaa. Kaikki! Olipa se sitten kännykällä, pokkarilla tai tuhansien arvoisilla järjestelmäkameroilla. Kaikki tuottavat kuvaa jossain muodossa, koska melkein kaikilla kamera on aina mukana taskussa.

“Paras kamera on se mikä sinulla on mukana”

Verkko on pullollaan sekä harrastajille että ammattilaisille suunnattuja ulkomaalaisia tutoriaaleja, koulutuksia siitä, kuinka voit kuvata paremmin ja kehittyä kuvaajana, mutta Suomesta tällainen laadukas kanava on puuttunut. Jos sellainen olisi niin olisin itse ollut palvelun varma asiakas. Valokuvaus on mielestäni yksi supertrendeistä, joka on ollut olemassa jo pitkään, ja tulee olemaan läsnä aina ja kaikkialla. Niinpä valokuvauksen ympärille on muodostunut ja pystyy muodostumaan paljon lisää merkityksellistä liiketoimintaa. Koska kaikki kuvaa!

Vaikka digitalisaatio on jyrännyt läpi monet alat esimerkiksi koulutuksen puolella, Suomessa ei ole ollut laadukasta materiaalia tuottavaa kanavaa valokuvauksen tai luovien alojen koulutukseen. Maailmalla isoin vastaava palvelu CreativeLive on miljoonabusiness, samoin UK:ssa toimiva Photographers Academy ja nämä molemmat vaan jatkavat kasvuaan. Minulle CreativeLive on pitkään toiminut benchmarkkina siitä, millaisen palvelun haluaisin toteuttaa myös Suomeen. Minua kiehtoo ajatus siitä, että Suomestakin löytyisi alojensa parhaat kouluttajat yhdeltä kanavalta. Meiltä löytyy valtavasti osaamista, mutta jonkun pitää vaan puhaltaa homma läjään.

Itse olen kuluttanut satoja ellei tuhansia euroja itseni kouluttamiseen esim. juuri CreativeLive online kursseilla, koska sieltä saan maailman parasta koulutusta. Miksipä tämä sama ei toimisi myös Suomessa, suomen kielellä suomalaisille? Toimii se!

ba4

Ensimmäiset suunnitelmat ja laskelmat tällaisesta palvelusta olin tehnyt jo nelisen vuotta sitten, mutta silloin en luottanut tarpeeksi itseeni ja siihen, että pystyisin tämän haaveen toteuttamaan. Ei ollut tarpeeksi osaamista, luottamusta omiin kykyihin, riskinottokykyä tai edes aikaa alkaa vääntämään hommaa kasaan, saati sitten oikeita ihmisiä ympärillä, jotta asiat edes saadaan teknisesti toteutettua. Oli vaan visio ja uskomus, että tämmöinen kannattaisi tehdä.

Viimein armon vuonna 2016 palaset loksahtelivat kohdalleen; löytyi tarpeeksi luottamusta omaan tekemiseen, oikeat ihmiset ympärille ja valtava palo toteuttaa jotain ainutlaatuista ja merkittävää. Homma on nyt käynnistetty. AliasEDU on syntynyt. Ensimmäinen kurssi Digital Artist Master Class on verkossa. Olo on kiitollinen!

AliasEDUn uranuurtaja Digital Artist Master Class on kurssi, jota olen vetänyt sekä Suomessa että ulkomailla Livenä. Palaute kurssista on ollut sen verran upeaa ja materiaali pitkälle mietittyä, että tämä oli selkeä valinta ensimmäiseksi kurssiksi mitä AliasEDU tuutista pistetään ulos. Ja lisää on tulossa! Sisältöjä isolla skaalalla, satunnaisille kuvaajille, harrastajille ja ammattilaisille.

Tätäkään tuotosta ei olisi varmaan syntynyt ainakaan tässä muodossa ilman Digitalist Networkkia, koska verkosta löytyi juuri oikeat yhteistyökumppanit (Stronghold Suksee) toteuttamaan niitä osa-alueita missä itsellä oli puutteita. “Tee mitä osaat ja anna muiden tehdä mitä muut osaa”.

ba1

Tästä on loistavaa jatkaa eteenpäin ristiretkellä kohti parempia kuvia.

_Antti Karppinen // Digital Artist

Tutustu ensimmäiseen AliasEDU koulutukseen: koulutus.aliasedu.fi

More from Antti Karppinen