Ville Tolvanen // October 19 2013

SO-LO-MO

Suomessakin ruvetaan ymmärtämään digitalisoitumisen aiheuttamien muutosten perään. Verkosta on kovaa vauhtia tulossa erillisen vaikutus- tai kaupankäynnin sijaan ihmisten välinen verkosto, josta nousee uutisia, jossa luodaan uusia asiakassuhteita tai kehitetään uusia asioita pienemmissä verkostoissa.

Verkko yhdistettynä liiketoimintaan luo paremman, tehokkaamman ja halvemman tavan toimia.

Tärkeintä on luonnollisesti ymmärtää mikä muuttuu, mitkä asiat on syytä muuttaa, milloin on aika investoida ja mistä samanaikaisesti luovutaan. Harvan yrityksen liiketoimintamalli kestää uusia rinnakkaisia investointeja kiinteistöihin ja sähköisen asioinnin kehittämiseen. Tähän mennessä verkkokaupassa, digitaalisessa markkinoinissa tai toimivien yhdistelmien kehittämisessä ollaan Suomessa oltu pääosin myöhässä. Nyt näyttää useammallakin rintamalla huomattavasti paremmalta. Havaitsemme Social, Local and Mobile -yhdistelmän puhuttavan yrityksiä.

Puhumme sosiaalisesta mediasta, vaikka voisimme todeta verkon sosiaalistavan mediaa ja vaikuttamista

Verkko on vuorovaikutteinen, nopea ja tehokas tapa viestiä ja välittää viestejä. Mediana ihmisten väliset solmukohdat kuten Twitter ovat lyömättömiä. Tieto liikkuu, kehittyy ja jalostuu ennennäkemättömällä tavalla, kun tuhannet tai miljoonat sitä liikuttavat. Ihmettelen ihmisten rohkeutta ilmoittaa ettei kiinnosta. Sekin on hyväksyttävä vaihtoehto, mutta ehkäpä muutokselle kannattaisi antaa ainakin jonkinlainen mahdollisuus? Mitä jos siitä sitten tykkääkin? Lue Kirsi Pihan hyvä reportaasi matkasta Twitteriin.

Verkko siirtää vallan kaupalta kuluttajalle.

Ennen ajelimme ympäri kauppoja, kauppakeskuksia ja kaupunkeja etsimässä uutta televisiota. Nyt etsintä tapahtuu kotisohvalla surfaten. Mistä ja mihin hintaan löytyy tyttärelle uusi polkupyörä? Ei liikuta, ennenkuin tiedetään missä asioidaan. Tällaisessa maailmassa Verkkokauppa.comin tyyliset kauppakonseptit menestyvät. Voit hakea tietoa ja mahdollisuuksia verkossa, valita ostoksesi ja päättää tilaatko kotiin vai menetkö hakemaan. Kaikista kiihkeimmille on tarjolla jopa 24h auki oleva kioski. Varastosaldot ovat avoimia, toimitusaika näkyy ruudulla ja kauppa yhdistää kuluttajan ja tavarantoimittajien tarpeita. Hyvät palvelut tulevat lähelle ja läheiset palvelut iholle. Ihmisen fyysinen navigointi helpottuu palveluinformaation lokalisoituessa.

Ihminen on aina ollut ja tulee olemaan mobiili.

Liikumme työn, kodin, harrastusten ja muiden pisteiden kautta. Ärsyynnyn kun käytämme termejä kuten mobiilikäyttö. Ymmärrän sanojen tarpeen toiminnan kehittämisessä, mutta totean ihmisen olevan mobiili internetin, yksittäisen palvelun tai yrityksen toiminnan sijaan. Kuluttaja on liikkeessa ja kanavalla. Kysymys So-lo-mo hengessä on, kuinka verkotamme oma toimintamme siten että vaikutamme, palvelemme ja käymme kauppaa oikeassa paikassa, oikeaan aikaan ja oikealla tavalla. Muutos ei vaikuta toimintaamme verkossa, vaan koko liiketoimintarakenteeseemme. Elämme vihdoin aikaa jossa kuluttaja on kuningas, kuluttaja valitsee millaiset yritykset menestyvät ja ihmiset verkottuvat toisiinsa ennennäkemättömällä tavalla. En keksi mitään huonoa muutoksesta.

Vaikka kaikki verkottuu, ei se tarkoita sitä, että kaikki muu loppuu.

Nyt on erinomaisen kiinnostavaa miettiä, miten liikepaikat tukevat kuluttajan navigointia, miten paperi, ulkomainos ja verkko yhdessä muodostavat integroituja ja vahvoja asiakaskokemuksia ja miten tehostamme toimintaamme siirtämällä liiketoimintaa verkostoihin.

Rakenteita rikkomalla ja uusia ajatusmalleja luomalla tähän maahan luodaan supercellejä vielä monelle eri toimialalle. Erinomaisen hienoa aikaa, joka reilusti parantaa mahdollisuuksiamme selvitä, kehittää uutta liiketoimintaa ja samalla rakentaa parempaa maailmaa.

More from Ville Tolvanen