Ville Tolvanen // March 18 2014

Somella rakennat uutta liiketoimintaa

Mikä oli internetin alkuperäinen tarkoitus? Kytkeä tiedemaailman aparaatit ja Automaattinen Tietojen Käsittely toisiinsa. Sitten kesti hetken jakaa lähes kaikille kuluttajille sopivat päätelaitteet verkossa viihtymiseen, rakentaa riittävät verkot elämyksille ja rohkaista kuluttajat rakentamaan verkostoja.

Mistä sosiaalisessa mediassa on kysymys? Ihmiset verkottuvat toisiinsa erilaisissa pilvipalveluissa. Unohdetaan hetkeksi erilaiset pilvet ja niiden käyttötarkoitukset. Mennään syvemmälle itse ilmiöön. Ihmiset tapaavat uusia, tuttuja ja lähimmäisiään verkossa. Naamakirjoissa pysyy välilöissä ihmisten kuulumisista, Twitterissä olet ajan hermolla niin sunnuntain parhaista kirjoituksista kuin tapahtumistakin ympäri maailmaa. Linkedin yhdistää ihmisiä yli yritysrajojen seuraamaan keskusteluja vaikkapa myynnistä tai digitalisoitumisen vaikutuksista.

Mitä tapahtuu kun ihmiset kerääntyvät yhteen? Ajatellaanpa esimerkkejä tilanteista lentokentillä niiden sulkeutuessa päiväkausiksi. Selvitykset osoittavat ihmisten tutustuvan, eroavan, lisääntyvän ja ryhtyvän auttamaan toisiaan. Ennemmin tai myöhemmin yksi ehdottaa kauppaa tai muuta lisäarvoa toiselle tuottavaa palvelusta. Hei olen ranskankielen opettaja ja sinulla näyttäisi olevan pullo shampanjaa. Auttaisimmeko toisiamme?

En usko ihmisen passivoituvan sähköisten päätelaitteiden käytöstä. Uskon diginatiivien hyödyntävän verkkoa ja verkostoja huomattavasti nykyistä monipuolisemmin. On turha puhua median kuolemasta tai minkään muunkaan loppumisesta suomalaisten vuoratessa kotejaan, autojaan ja taskujaan älykkäillä medialaitteilla.

Keskustelu somesta kulkee tutkan alla.

Puhutaan pääosin yksittäisistä palveluista ja niiden käytöstä. Arvokkaampaa olisi pohtia niiden hyödyntämistä ja mahdollisuuksia liiketoiminnassa. Pohditaanpa ketkä ovat ehkä eniten ja ensimmäisenä rynnäneet realiaikaisesti tietoa välittäviin palveluihin kuten Twitteriin? Median, journalismin ja politiikan ammattilaiset. Ihmiset jotka etsivät, tutkivat ja jalostavat tietoa ammatikseen. Asiantuntijat, jotka ovat vaikuttamisen ammattilaisia.

Voisin itse melkein korvata tekstiviestit, sähköpostin ja monta muuta kanavaa Twitterillä. Asiakkaani, vihamieheni, ystäväni ja tuttavani taitavat melkein kaikki olla jo siellä. Nykyisin viestikanavia ja pilvipalveluita on aivan liikaa. Sähköpostia tulee enemmän kuin sitä pystyy sisäistämään. Moni hyvä asia menee armotta ohi eri kanavissa.

Jos oma heimoni alkaa jo olla Twitterissä, miksi en siirtäisi vaikuttamista ja viestimistä kanavaan jossa kanssaelävät jakavat matkan kanssani? Tarvitaanko liiketoiminnan käynnistämisee verkossa muuta kuin heimo, yhteisöllinen tekeminen ja avoin, rohkea vuorovaikutus? Median janatodellisuudesta ja yksisuuntaisesta viestinnästä on päästävä vuorovaikuttaviin heimoihin. Samalla toteutuu vihdoin aito ja toimiva CRM-malli yrityksissä.

Yrityksellä tai yrittäjällä on pelkästään entisiä, nykyisiä ja tulevia asiakkaita.

Miksi et siirtäisi liiketoimintaa pilveen ja vaikuttaisi ihmisten välillä? Siitähän liiketoiminnassakin on loppujen lopuksi kysymys. Vuorovaikutuksesta ja arvon välittämisestä ihmisten välillä.

More from Ville Tolvanen