Antti Sipilä // August 25 2014

Stimuloi mun intuitiota

Digitalist Innovation Foorumissa oli monia inspiroivia puheenvuoroja. Innovaation ja markkinoinnin perimmäistä totuutta kohti mentiin rohkeasti ja moni asia tuli jakeluun ja jäi porisemaan keskusteluissa.

Lainaus Riku Rantalan puheenvuorosta:

“On asioita, joita me emme tiedä, mutta kuitenkin tiedetään. Sitä on intuitio.”

Irrallisena lainaus voi olla hiukan kryptinen. Se liittyi tilaisuuden ytimeen olennaisesti.
Omalla kohdallani ajattelu ja keskustelu intuitiosta jäi päälle. Pohdinta kääntyi intuition merkitykseen digitaalisen markkinoinnin kokemisessa.

Koska internetissä kaikki tieto on kaikille saatavilla minkä tahansa asian perustelemista varten, kaikki voivat olla aina oikeassa, vaikka olisivat täysin eri mieltä. Tästä johtuen ns. fakta tai totuus sinänsä menettävät painoarvoaan. Faktat ovat siis – niin viime vuotta.

Miten sitten voimme päättää mihin luottaa, mihin uskomme ja mitä ostamme?

Vastaus on intuitio. Se on haparoiva, herkkä ja vanhanaikainen väline totuuden etsimisessä, mutta joskus se on kaikki mitä meille jää. Tämän päivän internetissä luovittaessa sitä tarvitaan yhä useammin. Joskus intuitio neuvoo meitä sivuuttamaan jotain, missä kaikki ei vain vaikuta olevan oikein vaikka faktat väittävät muuta. Intuitio voi myös johdattaa meidät osallistumaan johonkin, mihin emme alun perin uskoisi osallistuvamme.

Intuition käyttöä voi kehittää ja uskon, että yleisön intuition käytön taidot kehittyvät nyt vauhdilla ja siten myös sen merkitys markkinoinnissa ja viestinnässä korostuu. Epäaito tai tiukan faktapohjainen materiaali ei ole intuitiivista tarkastelua kestävää viestintää. Yleisön intuitio täytyy herättää. Sitä voi auttaa ja ohjata. Se on aluksi laiska, mutta herätessään sillä on paljon valtaa ihmisen toimintaan. Intuitiota ei saa pakottaa, eikä antaa liikaa informaatiota.

Miten stimuloida yleisön intuitiota?

Parhaita arvauksia:

– Kertomalla tarina, se käynnistää yleisön oman mielikuvituksen.
– Käyttämällä kuvia, hyvä kuva stimuloi eri lailla eri ihmisiä, siis personoituu skaalautuvasti.
– Olemalla sopivasti salaperäinen. Annat silloin ymmärtää, että tämän viestin tulkintaan tarvitaan intuitiota.
– Luottamuksen luominen on tärkeää, koska intuition käyttäminen vaatii rationaalisuuden suojamuurien laskemista, ja siis haavoittuvaan asemaan asettumista.
– Luo luottamusta kertomalla siitä miksi teet.
– Luo luottamus aikomuksiisi olemalla hyvä ja aito aina, silloinkin kun mokaat.
– Käytä kuvia ja tekstiä yhdessä niin, että ne eivät ole sisällöiltään samat vaan luovat keskinäisen jännitteen, joka ohjaa oikeanlaiseen suuntaan tai tunnelmaan. Hyvä esimerkki ovat tämän Digitalist Networkin kirjoitusten kuvavalinnat tähän mennessä. ( Odotan jännityksellä minkä kuvan toimituksen mentalistit iskevät tähän headlineriin. )
– Huumori tai mukaansa tempaava sisältö, kuten hyvä video, voi murtaa uuden asiakkaan skeptisyyden suojamuurin silmänräpäyksessä ja antaa hänen päästää intuitio vapaaksi hetkessä.
– Luo stimuloiva konteksti tai positio sisällöllesi. Se on temppu, josta yleensä maksamme mainosmiehille. Innovaatio on usein markkinointia. Jokainen voi itsekin kokeilla jakaa sisältönsä uudenlaisissa kehyksissä.

More from Antti Sipilä