Jutta Vatanen // September 25 2017

Takki auki kasvuun

Jutta Vatanen

Director, Meetings&Events

Kasvu, joka monella meistä on mielessä, edellyttää yleensä muutosta ja muutos on paitsi mahdollisuus myös riski. Varmasti on yrityksiä, joissa ollaan tyytyväisiä asioiden nykytilaan. Laskutus pyörii, kassa on kunnossa ja asiakkaat tyytyväisiä saamaansa. Mikäs siinä. Mitä turhaan lähteä itseään tai yritystään repimään kasvun takia, kun läskiä riittää leivälle ilmankin. Meilläkin menee SMT:llä hyvin, olemme tehneet ennätystulosta jo pari vuotta ja asiakkaat tykkäävät. Mitään kriisiä tai pakkoa kasvaa siis ei ole. Olemme lähteneet joitain vuosia sitten systemaattisesti rakentamaan liikematkojen rinnalle tapahtumaliiketoimintaa, koska se on luonteva lisä ihmisten liikutteluun ja koordinointiin. Teemme jo nyt valtavan määrän tapahtumia ja kokouksia vuositasolla mutta emme halua tyytyä saavutettuun tilaan, vaan olemme päättäneet kasvaa lisää.

Ihan helppoa se ei tule olemaan, koska SMT brändin tuntevat yhdistävät sen  lentokoneisiin, liikematkustukseen, kustannussäästöihin ja matkatileihin. Turvallinen, luotettava, asiantunteva. Ihan loistavia juttuja, mutta kuuluvat jokaisen palveluyrityksen perusedellytyksiin. Mistä sitten lisää uskottavuutta  tapahtuma-markkinalla? Haluaisin, että meidät yhdistetään seuraaviin attribuutteihin – luova, innostava, rohkea, hullu, tajunnan räjäyttävä!

Virgin on hyvällä menestyksellä levittänyt brändinsä levyistä vaikka mihin, on lentokoneita, viihdettä, terveyttä ja hyvinvointia ja kirsikkana kakussa formulahommia. Miten ne ovat siinä onnistuneet ja pitäisikö meidänkin lähteä venyttelemään SMT:tä tapahtumiin? Hmmm? Kuulostaa kalliilta. Eikä muutenkaan kovin järkevältä, koska uuden omistajamme American Express Businesss Travelin myötä SMT tulee jossain välissä muuttumaan GBT:si. Siinä taas toinen brändi, jonka sen tuntevat yhdistävät globaalin, luotettavaan ja asiantuntevaan mutta eivät varmasti luovuuteen, intoon tai hulluuteen. 

Me ollaan lähdetty miettimään sitä, miten haasteellisen brändin voi kääntää voitoksi brändiä vaihtamatta. Ihan varma en ole siitä miten se tehdään, mutta yritystä riittää. Jos meidät tapahtumamarkkinalla tunnettaisiinkin sinä hulluna porukkana, jotka matkatoimistosta lähtivät tekemään tapahtumia ja vielä tosi hienoja tapahtumia? Joilla on se outo brändi. Meitä auttaa tässä hommassa se, että kassa on kunnossa ja perusliiketoiminnan tuoma stabiliteetti antaa meille mahdollisuuden tehdä akrobaattiliikkeitä. Liikkeiden täytyy olla raflaavia ja riittävän hulluja, jotta ne näkyvät ja onnistumme yllättämään asiakkaamme iloisesti. Ja se onkin meidän kasvupolullamme se paras palkinto, häikäistyneet asiakkaat. Aika paljon mukavampaa kuin pakon edessä punnertaminen, olemme tosi onnekkaita!

Järjestämme SMT Digitalist Growth Forum -tapahtuman Tennispalatsissa 27.9. Tervetuloa mukaan vaikuttamaan ja vaikuttumaan.