Tommi Hermunen // December 21 2013

Tee se itse -VR

Tämä on kirjoitus siitä, kuinka sinä suomalaisena twiittaajana voit muuttaa maailmaa.

Perustin @ValtionRautatie –tilin Twitteriin kaksi kuukautta sitten. Vastaanotto on ollut enimmäkseen positiivista; VR:ää kaivataan Twitterissä.

Osa näkee tilissä myös kritiikkiä VR:ää kohtaan. ”VR:n lyöminen on suosittu kansanhuvi”, kirjoitti Mikko Metsämäki torstain Kauppalehdessä. ”Twitter-tapaus on vain yksi osoitus VR:n vaikeuksista katsoa maailmaa asiakkaidensa silmin.” Twitter-tilissä ei kuitenkaan ole kyse nettikiusaamisesta. Matkustan junalla joka viikko. Pidän VR:stä. Siksi haluan auttaa heitä parantamaan palvelujaan. VR:n ongelma ei ole junien myöhästely, vaan tiedottaminen. Erityisesti tämä korostuu tilanteissa, joissa vaadittaisiin nopeaa reagointia:

  VR on nyt katsellut vierestä kaksi kuukautta. Eilen alkoi yksi vuoden kiireisimmistä sesongeista: osa junista on jo myyty loppuun. Juuri tällaisissa ruuhkahuipuissa some-viestintä osoittaa vahvuutensa. Miten Twitter voisi auttaa matkustajia joulun ruuhkaliikenteessä? Matkustajaa kiinnostaa lähinnä, onko juna myöhässä, peruttu tai täynnä. Viimeiseen kysymykseen löytää vastauksen surffailemalla kovapäisesti verkkokaupassa, joka toimii 90-prosenttisesti. Kahteen ensimmäiseen kysymykseen pitäisi saada vastaus suositusta Junat kartalla –palvelusta.

Ratkaisu 1: @VRlahiliikenne Rakensimme Twitteriin botin, joka twiittaa automaattisesti HSL Poikkeusinfon tiedotteet lähijunista silloin, kun vika koskee useampaa junaa ja tarkoittaa yli 15 minuutin viivästystä. Botti muuttaa tiedotteet muotoon #lähijunaX peruttu. Arvioitu kesto: XX:XX-XX:XX. Eli jos aiot matkustaa Z-junalla ja varmistua siitä, ettet seiso turhaan asemalaiturilla, hae Twitteristä viestejä hashtagilla #lähijunaZ. Jos twiittejä ei löydy tai ne ovat vanhoja, junasi kulkee todennäköisesti suurin piirtein ajallaan.

 

Ratkaisu 2: Joukkoistaminen

@Raadiomekastaja vastasi Anssin kysymykseen 11 minuutissa. Yli 30 000 suomalaista twiittaa joka viikko. Tavalla tai toisella aktiivisia on jo satoja tuhansia ja määrä kasvaa koko ajan.

 

Kuvitellaan, että matkustaja Kouvolassa on lähdössä rautatieaseman suuntaan odottamaan junaa IC 6. Kumpi on nopeampi päivittämään tiedon junan viivästymisestä, Twitter vai VR:n liikennetiedotteet? Entä kumpi on kätevämpi tarkistaa?

Matkustaja Kouvolassa voi hakea twiittejä hashtagilla #IC6 ja huomata, että juna lepää edelleen Imatralla. Ei ole mitään syytä lähteä asemalle odottelemaan jouluruuhkassa junaa, joka on yli sadan kilometrin päässä.

Entä jos asemalla kuulutetaan, että Rantaradan junaliikenteessä on häiriöitä? Twiittaisitko sinä #rantarata junat seisovat toistaiseksi, vikaa korjataan? Voisitko kuvitella twiittaavasi #IC6 vaunu 2 lämmitys rikki, pue lämpimästi päälle jos olet tulossa matkaseuraksi?

Minä ainakin twiittaan. Toivottavasti siitä on sinulle apua.

Käytettävät hashtagit:
#rantarata
#lähijunaA, #lähijunaE, #lähijunaH, I, K, L, M, N, R, S, T, U, Y ja Z
sekä tietysti junien tunnistetiedot kuten #VR_S94, #VR_P265 tai #VR_IC2.

Annetaan toisillemme joululahjaksi sujuva tiedotus. Twiittaamalla olemme junaakin nopeampia.

 

#iLoveVR

More from Tommi Hermunen