Ville Tolvanen // December 14 2017

Tekoäly on apua

Olen seurannut ihmetellen syksyn hypetystä koneoppimisen ja tekoälyn ympärillä. Oikeastaan en ole nähnyt vielä montaakaan hyvää esitystä tai artikkelia asian tiimoilta. Elämme kuvitelma- ja määrittelyvaihetta.

Tekoäly on apua. Ajatus siitä, että kone oppii yhdistelemään tietoa tai seulomaan nopeasti ihmistä parempia vaihtoehtoja. Koneoppimisen avulla voimme tarjota nopeasti päätöksentekoa tukevaa tietoa tai ehdottaa, mitä seuraavaksi pitäisi tehdä aiempaan kokemukseen pohjautuen. Seuraavat viisi vuotta AI jne. Näkyy lähinnä koneiden tarjoamana apuna erilaisen tietomassan käsittelyssä.

Olen pohtinut miksi esimerkiksi Elon Musk puhuu ja varoittelee koneiden tuomasta voimasta. Ihminenhän niitä ohjelmoi ja esimerkiksi koiraa viisaammat laitteet ovat vielä kaukana edessäpäin. En keksi muuta kuin itsensä viihdyttämisen tai halun väheksyä ilmiötä ja sitä kautta luoda nopeasti omille yhtiöille kilpailuetua tiedon jalostamisen avulla. Tekoälykeskustelussa menee sujuvasti sekaisin huominen, seuraava vuosikymmen ja tämä päivä.

On hyvä, että tekoäly ja koneoppiminen puhuttavat ja kiinnostavat niin yrityksiä kuin päättäjiäkin. Suomella on syytä kuroa umpeen kansallisesti aiheesta muille ja varsinkin isoille maille annettu etumatka. Jälleen kerran tekoälyn hyödyntämisessä on kysymys osaamisen ja teknologian hyödyntämisestä arjessa. Siinä me suomalaiset olemme saaneet hienoja asioita aikaiseksi Nokiasta, Rovion kautta Supercelliin ja koko ICT -klusteriin.

Digitalistitkin ovat tiivisti ja kansainvälisesti mukana aiheen edistämisessä. Teemme jo nyt IBM:n Watsonin kanssa yhteistyötä, rakennamme räätälöityjä ratkaisuja asiakkaillemme ja aihe oli mukana vuoden lähes jokaisessa tapahtumassa. Salesforcen kanssa rakensimme yhteisen asiakaskokemukseen, markkinointiin ja tekoälyyn keskittyneen tapahtuman. Digitalisteissa on poikkeuksellisen tiheä osaaminen aiheen ympärillä kansainvälisesti.

Koneoppiminen ja tekoäly helpottavat arkea ja lähivuosina monella eri tavalla. Tehokas tapa etsiä ja jalostaa tietoa mullistavat ajatuksemme ATK:sta ajan kanssa. Asioista tulee sujuvia ja tehokkaita.

Datan hyödyntämisen rinnalle kasvaa ripeästi tarve tutkia käyttäjäkokemusta ja tarpeita entistäkin paremmin, muotoille sujuvia käyttökokemuksia ja yhdistää ne tekoälyn tuottamaan tehoon.

”Tekoälyn ja koneoppimisen aika tuo älykkäät asiakas- ja palvelukokemukset arjessa kaikkien ulottuville ja helpottavat teknologian hyödyntämistä eri tilanteista liikkumisesta, matkustamisen kautta erilaisissa asiointikokemuksissa. Hieno aika edessä ja taas hitusen verran parempi version maailmasta käsillä.”

 

V

More from Ville Tolvanen