Ville Tolvanen // November 05 2014

Tell, Sell, Care & Share! Dynamics!

Sain yllätyskutsun digitalistina Microsoftin Dynamics konferenssiin. Kutsu tuli todellakin puun takaa mikroyrittäjälle, joka on vieläpä ollut vannoutunut Apple-käyttäjä yli vuosikymmenen.

Ennen reissua ehdin hädin tuskin Googlata Dynamicsin. Pohdin onko se WindowsNT uusin versio, ERP vai CRM -ohjelmisto Microsoftin käyttäjille. Olin kaikissa edellä mainituissa väärässä. Ennakkoluuloni kääntyivät innostukseksi muutamassa päivässä.

Olen utelias ja kiinnostunut lähes kaikesta uudesta. Siksi Steve Balmerin, Seppo Elopin ja Bill Gates luoman yrityskulttuurin tirkistely kiinnosti. Halusin tietää mitä jättiläinen ajattelee digitalisaatiosta ja sen vaikutuksista niin elämään kuin liiketoimintaankin.

Microsoftin kulttuurissa puheet aloittaa se, jolla on eniten natsoja, eikä suinkaan firman parhaat puhujat. Viihdyttävät vieraat loistavat poissaolollaan firman omien toivojen ja tarkasti valittujen asiakkaiden jakaessa menestystarinoita. Kaikessa on kysymys tuloksista, tehokkuudesta, busineksestä, arvosta ja yhteistyöstä.

Integraatiot, kulttuurit, ongelmat ja murrokset sivutetaan turhan vaivalloisina aiheina. Kaikesta näkee, että kysymys on Microsoftista, heidän asiakkaistaan, tuotteistaan ja uusien menestystarinoiden luomisesta. Henki on hyvä ja tuotelähtöisyyttäkin voi kontekstissa puolustaa. Sen lauluja laulat, kenen leipää syöt. Kaikesta mutinasta huolimatta yrityksen saavutukset ovat kiistattomat ja se tuntuu elävän yllättävänkin hyvin ajassa.

Yllätys oli valtava kun aloin kuulemaan tulevaa luotaavissa presentaatioissa omaa mantraani.

Aika nopeasti päästiin kohtaan caring & sharing ja sitten siitäkin vielä pidemmälle. Microsoft Dynamics yhdistää nyt sen mitä verkon, kulttuurin ja sosiaalisen liiketoiminnan kehittäminen vaatii. It-alan koodikielellä ilmaistuna ehkä Social CRM. Tuotteiden ohella jäinkin pohtimaan tarinaa ja sen kontekstia. Valtava potentiaali ei ainakaan tuotebrändejä tai Dynamics-sanaa jankkaamalla aukea.

Malta vielä hetki. Innostuin kovasti Mikkisoftan uudesta ajattelusta.

Se menee oman tulkintani mukaan näin: Tell (markkinoi) Sell (myy) Care (lunasta) & Share (jaa avoimesti yhteisösi kanssa) Eli holistinen, digitaalinen ja analyyttinen asiakaskokemus yhdestä purkista tietoa johtaen! MS on erittäin fiksusti yhdistämässä sitä mihin aiemmin tarvittiin esim. CRM+Marketing Automation+Mailchimp+Wordpress jne. Tosin saman tavaran ja kokemuksen saa aikaiseksi toki yhdistelmälläkin. Ongelmana on juurikin tiedon integroituminen ja sillä johtaminen. Esim. Digitalistissa vaikuttajaprofiilit, markkinoinnin tietokannat ja ja kampanjatyökalut ovat kaikki hajallaan eri sovelluksissa. Microsoftin idea kuulostaa houkuttelevalta.

Aloin heti pohtimaan voisiko Digitalistin seuraajia somessa, saitilla ja keskusteluryhmissä kohdella asiakkaina. Asiakaspalvelu voisi välittää viestejä, kontakteja, sisältöjä ja kohdistettua markkinointia tulevista tempauksista. Järjestelmä yhdistäisi tiedon (ketteräksi?) johtamiskeskukseksi ja seuraajat selvästikin yhteisön asiakkaiksi. Kiinnostavaa! Sharing is caring ja pienikin voisi tehdä sen entistäkin paremmin.

Spämmäyksestä fiksusti rakennettuihin kohtaamisiin verkossa ja arjessa!

Digitalist voisi rakentaa elävän esimerkin yhteisön voimasta, tiedolla johtamisesta ja älykkäästä markkinoinnista. Digitalistin kautta voisimme oppia ja opettaa tulevaisuuden tekemistä tässä päivässä. Kuten huomaatte pääsihteeri on enemmän kuin innostunut!

Microsoft tekee juuri sitä mitä hyvät yritykset digiaikana rakentavat. Integroituja asiakaskokemuksia, älykkäistä kohtaamista, hyvää räätälöityä palvelua ja elämyksellisiä kokemuksia. Hemmetin inspiroivaa tekemistä. Enemmän ja parempaa liiketoimintaa vähemmällä!

Kehitys kehittyy nyt tavallistakin nopeammin. Kuluttajat luova uusia yhteisöllisiä ja älykkäitä toimintamalleja, hyödyntävät tietoa ja toisia asioiden kehittämisessä. Yritykset ja yhteisöt vastaavat rakentamalla parempia asiakaskokemuksia.

Muutosta ja parempaa maailma jarruttavat kulttuurit, strategiat, siilomaiset organisaatiot ja johdon huono digiosaaminen. Silti toivoo elää vahvana kun todistamme jatkuvasti uusia irtiottoja eri aloilla. Ole huoleti. Digitalisaatio tulee kyllä ja mullistaa sinunkin liiketoimintasi.

Saat itse valita kuulutko toimialasi historiaan vai tulevaan.

More from Ville Tolvanen