Markus Nieminen // October 17 2016

Toivo 

 Seminaarit ovat keski-ikäisten festareita. Tarjolla on ruokaa,  hyvin pukeutuneita kauniita ihmisiä, elämyksiä ja ennen kaikkea tähtiesiintyjiä.

Seminaarien esiintyjät ovatkin uuden ajan tähtiä. He antavat merkitystä työssäkäyville ihmisille. Heidän sanansa kuulostavat merkittäviltä ja ne saavat kuulijansa inspiroitumaan. Toistetut mantrat saavat työn taas maistumaan. Esiintyjät kertovat yleisölle juuri sen mitä yleisö haluaa kuulla.

Seminaarien puheet ovat luotu vain yhtä tarkoitusta varten. Tämä tarkoitus on antaa toivoa kuulijoille. Toivo on hyvä asia. Toivo on mahtava asia.

Toivossa on hyvä elää.

Toinenkin tunnettu asia nojaa vahvasti toivoon, nimittäin horoskoopit. Horoskooppien paikkansapitävyyttä on vaikea todentaa, mutta yhdessä asiassa ne onnistuvat kiistattomasti. Ne antavat toivoa. Horoskoopit myös niputtavat ihmiset erilaisiin heimoihin. Heimot luovat yhteenkuuluvuutta ja ovat tärkeä osa toivoa. Yhdessä toivo on suurempi.

Toivo on mahtava asia. Toivon että tätä toivoa olisi enemmän. Uskon myös vallalla olevaan käsitykseen että toivo synnyttyää uutta, olkoon se disruptiota, innovaatioita tai vaikka vain parempaa markkinointia. Ilman toivoa ei synny uutta. Todettakoon vain että toivo ei vielä anna taitoja ja tietoa jolla uusi rakennetaan.

Mitä jos business-seminaarit olisivatkin toivo-festivaaleja? Keräännyttäisiin vaan ihan rehellisesti yhteen nauttimaan esityksistä. Pöhistäisiin kunnolla. Tultaisiin takaisin töihin elpyneinä ja valmiina antamaan enemmän yhteiseen pottiin.

Nyt pitäisi vielä pohtia miksi niin monen mielestä siellä töissä on niin vähän toivoa. 

More from Markus Nieminen