Tommi Partanen // January 27 2014

Tunnelmia & tuloksia #Digitalist Marketing Forumista 2014

Kaikkien aikojen ensimmäinen Digitalist Marketing Forum järjestettiin perjantaina 24.1. Seurasimme #digitalist keskustelua Meltwaterin sosiaalisen median seurannan työkalulla ja twiittasimme keskustelumääriä reaaliaikaisesti @MeltwaterFIN -tililtä. Tässä kirjoituksessa vedän yhteen päivän kuumimmat keskusteluaiheet. Digitalist teeman ympärillä käydyn keskustelun jatkuva seuranta auttaa hahmottamaan verkoston suosiota ja kehitystä.

Katsotaan ensin tapahtuman synnyttämää pöhinää. Digitalist Networkin lanseeraus järjestettiin 24.10 samaisessa Bio Rexissä. Silloin tapahtuma innosti ihmisiä tuottamaan yhteensä 660 viestiä sosiaaliseen mediaan, pääosin Twitteriin. Joulukuun alussa järjestetty Lumia Photoday synnytti yhteensä 545 viestiä. Keskivertopäivänä digitalist aihetunnuksella kirjoitetaan noin 75 viestiä. Entä tällä kertaa? 3069. Kyllä, luit oikein. Kolmen kuukauden aikana yhden päivän keskustelumäärä on siis viisinkertaistettu. Tapahtumasta twiittasi 438 henkilöä, jokainen keskimäärin 7 kertaa. Viestien kokonaistavoittavuus oli noin 481 000 henkilöä.

Kun tarkastellaan puhujien ja tapahtuman sponsoreiden näkyvyyttä niin selkeä voittajasta ei liene epäselvyyttä. Dingle & @juhojokinen sai yhteensä 492 mainintaa, dna & @katiriik 341 mainintaa, MTV & @heikkirotko 182 ja City & @lavas 88 mainintaa. On huikeaa huomata, että yhteistyökumppaneista puhuttiin enemmän kuin koko tapahtumasta vain muutama kuukausi taaksepäin.

 

Speksit:

Viestejä 3069kpl.

Osallistujat 438 henkilöä.

Tavoittavuus 481 000 henkilöä.

Viestien jakauma: 26% Original tweets, 56% Retweets, 7% Replies, 11% Links & pics.

 

Ps. Pääsihteeri pääsi videolle.fi kertomaan kollektiivista, tavoitteista ja tunnelmista http://www.youtube.com/watch?v=bq6–df4HEc

 

More from Tommi Partanen