Henna Niiranen // March 27 2015

Turvasana muutos

Muutoksesta on tullut päivän turvasana

Joka tuutissa toitotetaan tällä hetkellä ostokäyttäytymisen muutoksesta. Kuluttajabisneksessä muutos on jo päivänselvästi tapahtunut, mutta myös B2B-sektorin on muututtava. Pärjätäkseen on otettava kuluttajabisneksessä jo arkipäiväset verkostomarkkinoinnin metodit käyttöön. On hyväksyttävä se, että suosittelut ja brändi vaikuttavat. Pitää osata muuttua kasvottomasta yrityksestä joukoksi persoonallisia asiantuntijoita.

Asiantuntijoiden pitää muuttua uransa aikana yhtä useampaan rooliin. Milleniaalit jopa haluavat sitä – uratikkaita kiivetään milloin ylöspäin, milloin sivulle poiketen. Osaamisen on muututtava ympäristön mukana. Eilen koodasit räätälöidyn analytiikkakilkkeen, tänään veit asiakkaan ajattelun uusiin sfääreihin toimialatuntemuksesi ansiosta ja huomenna kirjoitat life coach –kirjan itseään etsiville start up -yrittäjille (tai blogin Digitalistiin).

Johtajien on muututtava asiantuntijoiden muuttuessa. On muutettava perinteiset, yrityksen sisäistä onnistumista mittaavat tavoitteet johonkin, mikä oikeasti motivoi. On iskettävä pöytään jotain, millä muutetaan jokapäiväiset työntekijöiden valinnat suuntaan, joka muuttaa yrityksen kilpailukykyä paremmaksi. Yrityksen strategia on muutettava jargonista kosketeltavaksi ja samaistuttavaksi tarinaksi.

Laaja joukko data scientistejä ja analyytikkoja kaivelee tälläkin hetkellä internetiin kytkettyjen laitteiden tuottamia tietomassoja. Prosesseja viilataan tehokkaammiksi ja toimintaa optimoidaan, jotta osattaisiin jatkossa sopeutua paremmin muuttuviin liiketoimintatarpeisiin. Samaa työtä tehdään tällä hetkellä kymmenissä suomalaisissa yrityksissä, sillä jos kilpailija muuttuu nopeammin, on peli menetetty.

Opetussuunnitelmaan tuodaan koodaus, koska digitalisaatio pakottaa meidät muuttamaan käsitystämme siitä, mitä jokapäiväisiä oppeja lapsemme tarvitsevat muuttuvassa arjessa. Jotta Suomen kilpailukyky muuttuu nousujohteisemmaksi, on meidän luotsattava diginatiivimme muuttuvan maailmamme läpi. Lapsemme kasvavat aikuisuuteen digitaalisen työkalupakin kanssa.

Muutosta muutoksen perään. Me muutosagentit olemme innoissamme, säntäämme kentältä toiseen ja tunnemme elävämme parasta aikaa kaiken myllytyksen keskellä.

Yksi asia mikä ei kuitenkaan koskaan muutu, on ihmisen halu tulla kuulluksi ja tarve ymmärtää ihmisiä ympärillämme. Milloin sinä olet viimeksi tullut kuulluksi? Milloin koit tulleesi aidosti ymmärretyksi toisen ihmisen toimesta?

Kun seuraavan kerran viuhdot muutoksen pyörteissä, mieti hetki, mitä muutoksella oikeastaan halutaan saavuttaa. Kysy ja kuuntele, mitä sinulle vastataan. Mitä ajatuksia muutos herättää asiakkaissasi? Mitä kollegasi näkee ympärillään muutoksen keskellä? Millaisia ongelmia tai iloa tuottavia asioita ympäröivän maailman muutos tuo perheeseesi? Pysäytä alati vellova muutos hetkeksi ja keskity kuuntelemaan. Nosta katseesi iLaitteestasi ja kysy asiakkaaltasi, kollegaltasi ja perheeltäsi ilman hymiöitä: mitä meille tämän muutoksen keskellä oikeastaan kuuluu?

Saatat vaikka oivaltaa jotain, jolla saat muutosvaihteen uuteen silmään.

More from Henna Niiranen