Aki Snellman // September 22 2014

Twiittikuninkaan uudet vaatteet – Forbes Top 3 CMO

Perjantaina Forbesin julkaisema Top 50 CMOs -lista on edelleen julkisesti luettavissa.

Kyseessä ei ollut aprillipäivän uutinen. Katsotaanpa hieman tulosten taakse, sillä tietenkin näiden markkinoinnin supervaikuttujien Twitter-avainluvut ovat julkisesti saatavilla.

Listan data on kerätty tammikuun ja syyskuun välisenä aikana maailman ehkäpä kehittyneintä (ja kalleinta) Twitter-analytiikkaohjelmistoa kehittävän Infegyn toimesta. Data on pääosin kerätty Twitterin julkisen rajapinnan kautta, joten kyseessä on brutaalin rehellinen tulos.

Tarkastellaanpa tuloksia pääsihteeri Tolvasen osalta. Top 3 -sijoitus on pääosin ansaittu (todellakin ansaittu) väsymättömällä, määrätietoisella toiminnalla:

– Noin 30 twiittiä keskimäärin joka päivä
– Fortune 50 -yritysten markkinointijohtajat operoivat pääosin twitterissä, jopa pelkästään sen kautta – Ville käyttää sosiaalisen median kanavoita kokonaisvaltaisesti, twitterin osuus on 24% kaikesta vaikuttamisesta.
– 25,000 interaktiota useissa eri kanavissa – eli uudelleentwiittauksia ja tykkäyksiä. Tällä kriteerillä mitattuna mm. Yahoon, IBM:n ja General Electricin CMO:t jäävät alle 10,000 tasoon
– Vuorovaikutuksen mittareista tärkein, eli twiitteihin vastaamisprosentti 30%, nostaa myös listasijoitusta.

Aktiivinen, monikanavainen vaikuttaminen on kantanut hedelmää.

Ingefy käyttää tutkimuksessaan myös kehittämäänsä Linguistics -työkalua, joka pureutuu luonnollisen kielen analyysiin ja tuottaa brandeille arvokasta dataa keskustelujen sävystä. Suomeksi operointi johtaa tuloksissa siihen, ettei twiittien “sentimentistä” saada lisäpisteitä, mutta koska muut luvut ovat niin korkealla tasolla, ei tällä ole vaikutusta kokonaissijoitukseen.

Tulosten ja tämän “Vuoden markkinointeon” analyysi jatkuu varmasti vielä pitkään. Joku voi sanoa, että 100 miljoonan dollarin mainosbudjetilla toimivan CMO:n vaikutusvalta on suurempi kuin Digitalist Networkin.

Kun huomioidaan markkinamme koko, pieni kielialue, verkoston missio ja se fakta, että kun jokainen twiitti tavoittaa 50,000 ihmistä ja 500 aktiivista toimijaa, se twiitti kuuluu kauas.

ps. Linkki juttuun tästä

More from Aki Snellman