Tuija Riekkinen // June 12 2015

Työtä yhdessä ja etänä, osa 2

Myytti 2 – Etätiimi = Ulkoistus = Kustannussäästö

Tarua, vaikka moni harhaisesti näin luuleekin.

Veikkaan, että monella meillä digibisneksessä työskentelevällä on kokemuksia projekteista, joissa etätiimi tarkoitti sovelluskehittäjiä jossain eksoottisessa kohteesta kuten Bangalore tai Chennai.

Veikkaan myös, että kokemukset eivät olleet kovin hyviä eikä projekteistakaan tullut niin halpoja kuten myyntipuheissa luvattiin.

Ainakin minulle noista ajoista jäi aikamoiset traumat. Tein muutama vuosi sitten erään asiakkaan kanssa hartiavoimin töitä, että saimme tuotua projektin tekijät takaisin ns. in-house. Etätyö ei tullut kuuloonkaan.

Vuosi sitten sain vedettäväksi etätiimin ja suhtauduin asiaan epäillen, mutta pian huomasin, että ajat olivat muuttuneet ja pian minusta tulikin suuri etätyön ja etäjohtamisen puolestapuhuja.

Tarkista ensin oma asenteesi

Etätiimin menestys alkaa asenteesta, jolla etätiimiin suhtaudutaan.

Jos etätiimi on sinulle vain kustannussäästöjä, nimettömiä resursseja ja kaiken, joskus jopa vastuun ulkoistusta, et tule menestymään etätiimisi kanssa. Enkä puhu nyt pelkästään isojen hankkeiden ulkoistamisesta halvempiin maihin, vaan näinhän monesti ihan perusverkkopalvelu-projektitkin tehdään; jossain on tiimi, joka tahollaan tekee asioita ja tapaa asiakasta ehkä kerran viikossa.

Jos sen sijaan etsit tiimiisi motivoituneita huippuosaajia, yksilöitä, jotka ajattelit oppia tuntemaan ihan nimeltä ja tekemään heidän kanssaan päivittäin töitä, etkä anna maan rajojen rajoittaa hakuasi, olet oikeilla jäljillä.

Totta kai paikallinen tulotaso kannattaa huomioida, mutta kannattaa myös miettiä, mikä merkitys on sillä, että maksat paikallista tasoa parempaa palkkaa?

Toki jos et ajatellut kauheasti panostaa etätiimisi johtamiseen, niin silloin saat vähemmän rahallista vahinkoa aikaiseksi, kun palkkaat minimipalkkalaisia maailman toiselta laidalta.

Choice is yours!

Työskentelin yli vuoden konseptisuunnittelijana ja tuotekehityksen vetäjänä sovelluskehitys-projektissa, jossa suurin osa tiimistä työskenteli etänä (Venäjällä ja Serbiassa). Vuoden aikana ymmärsin, että aidon etätyökulttuurin omaksuminen on yritykselle merkittävä kilpailuetu ja omat ennakkoluuloni etätyötä kohtaan karisivat vauhdilla pois kyydistä.

Etätyö määritellään Suomessa lähes kategorisesti “silloin tällöin kotoa tehtäväksi työksi”. Artikkelisarjassa Etätyön myytit haluan omalta osaltani murtaa etätyötä leimaavia myyttejä. Vaikka toimintaympäristönä kirjoitusten esimerkeissä onkin sovelluskehitys, uskon että toimintamalleja voi soveltaa myös muussa tietotyössä.

Ja jos et minua usko, lue kirja Remote – office not required (Jason Fried, David Heinemeier) ja valaistu.

Lue artikkelisarjan ensimmäinen kirjoitus Myytti 1 – Etätyö on työntekijän etu, ei yrityksen

More from Tuija Riekkinen