Mikko Kiviniemi // November 04 2013

Unohda isot ideat

 

“Kaiken saa netistä”

 

Totta. Mutta syvempi kokemus syntyy kun digitaaliseen yhdistetään taidokkaasti fyysinen maailma.

Viime viikolla Italiassa, Frontiers of Interaction -seminaarissa näin mielenkiintoisia, ajatuksia herättäviä esityksiä. Tiivistän tapahtumasta muutaman avainseikan, jotta pystyn jakamaan kokemukseni muuna kuin linkkilistana.Äärimmäisen älykäs nisäkäs oli Frogin teknologiavastaava Jared Ficklin. Hänen esityksessään mielenkiintoisin kohta oli väitetty seuraava mannerlaattojen liike, jossa uudelleenkontekstualisoidaan digitaalisuus. Ei pidä ajatella enää alumiinista simpukankuorta pöydälläsi tietokoneena. Ei, huone on uusi tietokone. Auto on uusi tietokone.Mitä ihmettä? Kun tietotekniikka halpenee silmissä eksponentiaalisesti, tulevat verkkoon kytketyt sensorit arkipäivään. Tällaista teknistä infrastruktuuria on rakennettu viimeiset 30 vuotta ja sen pääpiirteet ovat jo kunnossa.

Näiden isojen systeemien olemassaolo tarjoaa uudenkaltaisille, digitaalisuutta ymmärtäville ja ketterästi toimiville yrityksille vihreät laidunmaat. Emme halua laitteita tai sovelluksia, jotka yrittävät ratkaista kaikki ongelmamme kerralla. Ei, ne ovat liian vaikeakäyttöisiä. Yritetään mielummin tunnistaa ne pienet aukot, jossa on suuri potentiaali. Uudelleenfokusoidaan liiketoiminta sinne, jossa voidaan tuottaa yksinkertaisilla ratkaisuilla suurin arvo.

CLOSING THE SMALL GAPS


Louhitaan tehokkaasti kaikki suuri data, mutta merkityksen tuo tehokkaat tulkitsijat, algoritmit. Eniten hyötyä minulle käyttäjänä on konteksualisoitu kokemus, joka synnytetään pellin alla. Käyttäjänä haluan naputella mahdollisimman vähän tarpeitani systeemiin. Haluan, että systeemi kertoo minulle mikä olisi parasta juuri nyt. Mitä ostaa, mitä kokea, juuri nyt.

Suurin mahdollinen lisäarvo ja muistettavimmat kokemukset ovat ne kaksi seikkaa, joista brändit rakentuvat nyt ja tulevaisuudessa. Sen luovat uudet yrittäjät, jotka ymmärtävät ja hyödyntävät nämä uudet mahdollisuuden.

Tapahtuman paneelissa oli myös (luultavasti Italian menestyneimmän startupin) Yooxin COO, Giuseppe Guillot. Häneltä kysyttiin mikä on heidän rakettimaisen menestyksensä salaisuus. Mikä oli vastaus?

 

Sticking to your mission

 

Löydetään oma fokusoitu ydinvahvuus ja keskitytään vain siihen. Luvut puhuvat puolestaan.