Henri Nyström // January 28 2016

Uusi alku

Kirjoitin loppuvuodesta jutun missä kerroin hyppääväni täysin tyhjän päälle, aloittavani uuden ammatillisen elämän.

Mulla ei ollut mitään tietoa tulevasta, ainostaan luotto siihen että hyvin tässä käy. Tietysti pelkkä luotto ei riitä, ellei mitään tapahdu. En voi väittää, etteikö yhtään jännittänyt mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

Kävin kymmeniä keskusteluja eri tahojen kanssa tulevaisuudestani. Osa näistä oli start-upeja, osa isoja kansainvälisiä firmoja. Toisten kanssa keskusteltiin kerran ja toisten kanssa päästiin melkein maaliin. Oikeastaan kaikkia keskusteluja varjosti yksi asia, aidon intohimon puute. Vaikka muut elementit, palkasta puhumattakaan oli kohdallaan, viimeinen kipinä jäi puuttumaan.

Luojan kiitos etten lähtenyt mihinkään “varmaan” mukaan.

Puolivahingossa, tehtyäni jo päätöksen lähteä konsultiksi ostaakseni itselleni aikaa, päädyin start upin toimariksi. Törmäsin Slushin baarijonossa firman pääsijoittajaan. Onneksi jatkobaarin järjestelyt olivat kehnot ja jonotus otti noin tunnin, minkä aikana juttua riitti.

Seuraavalla viikolla puhelin soi ja pari viikkoa myöhemmin huomasin käyväni omaa listaani seuraavan haasteen vaatimuksista läpi, vain todetaakseni kaikkien elementtien löytyvän tästä tarjouksesta. Päädyin vetämään Jeveloa (Primesmith Oy), applikaatiopohjaista palvelua, jolla käyttäjät voivat suunnitella helposti koruja valokuvistaan. Sopiva sekoitus kuluttajakauppaa, teknologiayritystä, “uusia” teknologioita ja born global -ajatusta. Tästä pitäisi sitten rakentaan globaali menestystarina.

Ei ihan helppo homma, mutta toisaalta en mitään helppoa etsinytkään. Päinvastoin, jotain missä otetaan miehestä mittaa ja eteenkin jotain mikä opettaa päivittäin jotain uutta.

Huomaan tehneeni oikean valinnan. Päivittäin innostukseni vain kasvaa, oppimisen tunnen on jatkuvasti läsnä ja tunnen taas eläväni täysillä. Tämä on se fiilis mitä hain. Sen mikä saa kun heittäytyy täysillä johonkin mihin uskoo. Vuosituloni laski huomattavasti, mutta sen hinnan olen valmis maksamaan koska vain tästä fiiliksestä ja siitä täyttymyksen tunteesta minkä kehittymisestä saa. Huikea olotila! Voin lämpimästi suositella jokaiselle, joka kokee kaipaavansa jotain uutta. Tietysti itselläni oli sellainen onnellinen tilanne, että pääsin valitsemaan mitä teen seuraavaksi. En kuitenkaan usko tämän olevan sattumaa, vaan kaikki johtuu pitkälti siitä, että olen tehnyt tähän asti vain hommia mihin olen kokenut intohimoa. Se näkyy myös tuloksissa ennen pitkään.

Koetko itse oppivasi ja kehittyväsi päivittäin? Teetkö työtäsi tunteen palolla? Mikäli vastasit et ja teet jotain muuta kun kahdeksasta neljään duunia vain rahoittaaksesi intohimojasi, pitäiskö harkita heittäytymistä?

Ihan itsesi ja läheistesi vuoksi.

More from Henri Nyström