Joonas Villanen // November 18 2014

Vaikuttajan pitkä ja raskas tie!

Olen saanut nyt hetken sulatella maailmallakin nimeä niittäneen Jeff Bullasin oppeja. Olen miettinyt mielipidejohtajuutta ja oman aikamme vaikuttajia. Uskonkin siihen, että kaikilla aikamme vaikuttajille on jotakin yhteistä. Tässä lista asioista, joita sinun tulee miettiä ennen vaikuttajaksi ryhtymistä.

1. Intohimo

Screen Shot 2014-11-18 at 08.02.17

Ilman intohimoa et tule koskaan olemaan tarpeeksi vakuuttava vaikuttajaksi. Jokaisen johtajan ja vaikuttajan lähtökohtana toimii intohimo omaan tekemiseen sekä omaa missiota tai visiota kohtaan. Valitse siis aihealue intohimosi mukaan. Intohimon kuulee ja tuntee niin tekstistä kuin kasvotustenkin.

Mieti siis mitä olet tekemässä ja miksi. Intohimo on tarttuvaa, siis käytä sitä!

2. Network is your net worth – verkostoidu

Verkostoituminen on elintärkeää. Verkostosi koko määrää monella tasolla menestyksesi. Sosiaalisen median myötä voimme helposti lähestyä muita vaikuttajia, oman alamme asiantuntijoita sekä muita samanmielisiä. Twitter on hyvä työkalu oman verkoston kasvattamiseen. Se on myös hyvä mittari omasta vaikuttajuudesta. Keskity siis rakentamaan merkityksellinen verkosta, joka jakaa visiosi huomisesta, kontaktoi vaikuttajia, jotka voivat edesauttaa asiaasi ja tee väsymättä työtä sisällön laadun ja sen levittämisen eteen!

3. Opi viestimisen jalo taito

Me ihmiset olemme kertoneet tarinoita niin kauan kuin olemme olleet olemassa. Jokaisella meistä on jokin tarina kerrottavana. Jokainen meistä on inspiraatio jollekin toiselle. Älä siis vaikene, vaan kerro tarinaasi pienissä osissa, vähän joka päivä! Usko siihen, että tarinasi on kiinnostava. Muista, että yksilön ja ihmisen tarina on noin 6 kertaa kiinnostavampi kuin yksikään yritys tai sen tarina.

Jos haluat koskettaa, vaikuttaa, ohjata tai johtaa, opettele tarinankerronnan taito. Opi kommunikoinaan niin, että seuraajasi ja johdettavasi inspiroituvat asiastasi. Tässä kohtaa kohdalla 1 on suuri merkitys. Ilman intohimoa inspirointi on lähes mahdotonta. Elä siis visiotasi, tee siitä totta ja tarinoi!

4. Done is better than perfect

Ville Tolvanen puhuu häpeästä luopumisesta, Jeff puhui täydellisyyden unohtamisesta.

Tehty on parempi kuin täydellinen!

Jos haemme täydellisyyttä, emme tule koskaan julkaisemaan yhtään mitään. Jos jokainen päivitys viilataan viimeiseen asti, menetämme yksilöllisyyden ja inhimillisyyden. Jos emme uskalla julkaista omia mielipiteitämme, miten voisimme olla mielipidejohtajia tai vaikuttajia? Emme mitenkään. Unohda siis täydellisyys.

Ihmiset, joille kirjoitat ja jotka jakavat visiosi, näkevät tekstiä syvemmälle. He uskovat sinun kykyysi johtaa ja näyttää tietä. He uskovat omaan asiaasi. Heitä ei kiinnosta kirjoitusvirheet tai muuten viimeisen päälle käsitellyt materiaalit. Heitä kiinnostaa sinä ja se, mitä tulet saamaan aikaan intohimon ja väsymättömän esimerkin ja tekemisen myötä!

Katso Jeff Bullasin koko tarina:

Ole oma itsesi. Ole rosoinen, haasta, tee virheitä, opi, löydä intohimosi, julkaise, ja USKALLA!


More from Joonas Villanen