Ville Tolvanen // January 07 2015

Vanhan ja uuden maailman pienet erot

Kaikki Digitalist – kollektiivin tuntevat avoimuuteen perustuvan ajatuksen #sharingiscaring. Ajatusten jakaminen on niistä ja muista ihmisistä välittämistä. Uusi maailma rakentuu avoimen #bigdata –tiedon, verkostojen ja verkossa palvelemisen varaan.

Digitalist -kollektiivin tavoitteena on törmäyttää ideoita, ihmisiä ja yrityksiä. Missiona on digitalisoida suomalaista liike-elämää. Seuraamme Twitterissä 5000 digivaikuttajaa, jaamme heidän ajatuksiaan, julkaisemme verkossa ja kohtaamme erilaisissa tapahtumissa. Kuka tahansa voi viestiä, vaikuttaa ja osallistua verkoston tapahtumiin.

Vanha maailma perustuu tiedon panttaamiseen, tiedosta maksamiseen, niukkuuteen ja asiakkaan ja myyjän eriarvoisuuteen. Vanhoihin arvoihin näyttää nojaavan myös vanhan liiton #ASML.

Järjestön toimitusjohtaja Jari Perko on varannut itselleen twitter –tunnuksen @asiakkuus. Tein tänään itselleni tyypillistä #digitalist –häsän tarkistuskierrosta hyvien juttujen jakamista varten. Löysin #digitalist –häsällä tökerön ASML-mainoksen tulevasta seminaarista. En siis kutsua tai näppärää viestiä, vaan vanhan kunnon mainoksen vieläpä ankealla taitolla. Hämmästyksekseni huomasin Jarin samalla blokanneen minut ulos tilistään vaikka katsoi samaan aikaan parhaaksi mainostaa palveluitaan digitalisteille. Ihmettelin aihetta sillä edellinen kosketukseni mieheen oli kiitetty puheenvuoro ASML:n seminaarissa.

Laitoin Jarille sähköpostia aiheesta kysyäkseni mistä on kysymys. Ihmettelin myös asiaa twitterissa ja facebookissa. Miksi blokata ihminen, jonka perustaman yhteisön kohderyhmälle katsoo parhaaksi markkinoida? En saanut asiaan minkäänlaista vastausta. Tunteja myöhemmin @asiakkuus tilin blokkaus oli poistettu. En keksi yhtään syytä sitä seurata.

Mikä on tämä suoramarkkinointiliiton reilu peli meininki? Tulkaa nyt oikeasti tänne 2000-luvulle.

V

2015-01-07 05.54.00 pm

 

2015-01-07 05.32.12 pm

More from Ville Tolvanen