Ville Tolvanen // September 21 2013

Verkon pienet piirit

Lähes kaikki suomalaiset löytyvät jo teoriassa verkosta. Suomalaisia koteja sähköistetään kovaa vauhtia taulutelevisioilla, älypuhelimilla, tietokoneilla ja pelikonsoleilla. Dataliikenne kasvaa lähes räjähdysmäisesti. Silti käytämme uskomattoman vähän tätä kaksisuuntaista, tehokasta ja toimivaa kanavaa liiketoiminnassaSuurin osa yrityksistä markkinoi, myy, palvelee ja toimittaa lähes samalla tavalla kuin 50-vuotta sitten. Mainostamme lehdissä, sponsoroimme, järjestämme tapahtumia ja keräämme liidejä myynnille. Kuulostaa hassulta aikana, jolloin jokainen voisi teoriassa olla oman toimialansa Pixar, luoda ennennäkemättömiä kokemuksia, viihdyttää, opettaa ja palvella tämän älyverkoston avulla.

Hyödynnämme internetin mahdollisuuksista murto-osan. Huomaan ihmisten linkittyvän sosiaalisessa mediassa suhteellisen pieneen määrään ihmisiä. Näemme somessa vain sen mitä seuraamme. Näyttääkö Ville Tolvanen mielestäsi olevan joka paikassa? Johtunee pienestä määrästä seurattavia ihmisiä. Näet palveluissasi vain sen mitä olet klikannut seuraamaan.

Yritän aktiivisesti itse laajentaa verkostojani. Olen utelias ja kiinnostunut erilaisista ihmisistä. Inspiroidun työssäni artisteista, kirjailijoista ja kulttuuriväestä. Twitterin suuruutta on jonkinlainen tasavertaisuus. Voit seurata ja huudella kenelle haluat ympäri maailmaa. Internet ei tunnusta kansallisvaltioita, verkko ei tunne kulttuurirajoja. Vain kielirajat erottavat ihmisiä toisistaan. Syntyyköhän internetiin sadassa vuodessa yhteisiä kieliä?

Yritykset kuvittelevat ihmisten navigoivan ja etsivän tietoa verkosta. Verkossakin suomalaiset toimivat tuotantolähtöisesti. Laittavat tietoa tarjolle aktiivisen vaikuttamisen tai palvelemisen sijaan. Voin kertoa omasta kokemuksestani, että linkkejä klikataan äärimmäisen vähän. Ihmiset näyttäisivät aktiivisen surffaamisen sijaan päinvastoin viipyilevän erilaisissa palveluissa, jotka tuottavat aktiivisia kokemuksia ilman turhaa navigointia.

Miksi yritykset toimivat verkossakin yksisuuntaisesti? Yksinkertaisesti siksi että ne toimivat sielläkin tuotantolähtöisesti. Toimittavat eivätkä palvele. Eivät mittaa vaikutuksia tai toiminnan tuloksia. Analytiikan aktiivinen käyttö ohjaisi aivan erilaiseen toimintaan. Yksisuuntainen toimintamalli paljastaa ettei tuloksilla ole väliä.

Osa yrityksistä ylireagoi sosiaaliseen mediaan. Yritin kesän aikana saada Elisan yritysmyynniltä tarjouksen laajakaistasta. Laitoin useita kertoja yhteydenottopyynnön internetin kautta. Eivät palanneet kertaakaan. Jos menisin huutamaan heidän naamakirjaansa huono palvelua, homma hoituisi muutamassa tunnissa. Mitä järkeä palvella yhdessä kanavasa ja jättää toisessa asiat hoitamatta? Samaa toimintamallia voisi testata autokaupassa.

Kuluttajakäyttäytyminen muuttuu nyt suhteellisen nopeasti. Silti olemme murroksen alussa. Mikään ei näyttäisi rajoittavan digitalisoitumisen leviämistä juuri nyt. Silti se ei tarkoita, että kaikki muu loppuu. Elämme vain ns. Connected -kulttuuria, jolloin erilaisia tilanteita tukevat sähköiset palvelut. Internet ei ole yrityksille happea, vaan osa verenkiertoa. Olisikohan sinunkin aika siirtää liiketoimintasi tälle vuosikymmenelle?

More from Ville Tolvanen