Tero Ojanperä // March 10 2015

Voisiko Sote oppia jotain pöytävarausjärjestelmästä?

Useat meistä ovat käyttäneet ravintoloiden pöytävarausjärjestelmää nimeltään OpenTable. Sillä on helppo tehdä varaus useimpiin ravintoloihin.

OpenTable myyntiin Priceline yritykselle viime vuonna hintaan 2,6 miljardia dollaria. Moni kysyy miksi hinta oli noin korkea? Yksinkertaisesti siksi, että tämä varausjärjestelmä tietää enemmän asiakkaista kuin yksikään ravintola. Varausten kautta järjestelmä saa tiedon siitä mihin ravintoloihin olet tehnyt varauksia, mihin aikaan ja monelleko hengelle. Tämän pohjalta se voi tehdä sinulle henkilökohtaisia suosituksia ja tarjouksia. Palvelun keräämä data voidaan siis rahastaa monella tavalla, esimerkiksi mainonnan kautta.

No, mitä tekemistä ravintolavarauksilla on Soten kanssa?  Jos julkisella terveydenhoitopuolella olisi yhtenäinen varausjärjestelmä se tietäisi heti missä on vapaata kapasiteettia. Se näkisi miksi varauksia tehdään, jolloin voidaan ennustaa resurssien tarvetta, jopa sairauksien leviämisen nopeutta.  Jos yhdessä terveyskeskuksessa on jono, ehkä joku toinen voisi palvella. Tai voidaan kutsua välittömästi lisäresursseja. Ruuhkahuippujen ennustaminen olisi helpompaa. Ja kokonaisuutena rahaa säästyisi.  Kerätyn tiedon perusteella voitaisiin myös tarjota henkilökohtaisempaa palvelua.

Tämä on vain yksi esimerkki miten digitalisaatio tekee asioinnista helpompaa.

Lisäksi tuotettu data voidaan hyödyntää toiminnan tehostamiseksi. Kaikki tämä on mahdollista jos digitalisaatiota aletaan hyödyntää kunnolla terveydenhuollossa. Hallintohimmeleiden rakentaminen ei tilannetta paranna. Vain asenteiden uudistaminen, prosessien uudelleenmietintä ja teknologian hyödyntäminen asiakaslähtöisesti tuottaa Soten hakemat säästöt ja samalla asiakaspalvelun parantamisen.

More from Tero Ojanperä