Mika Aittamäki // September 29 2015

We are the Rainmaker

Yrityksillä on kaksi ydinfunktiota. Pitää huolta tuotteen tai palvelun kilpailukyvystä ja pitää huolta asiakkaistaan.

Yritykset ovat usein syntyneet idean ympärille, ”tällainen palvelu muuten puuttuu” tai sattumalta, ”jos tällaista joku tekisi”.

Ensimmäisten asiakkaiden tyytyväisyys, sisään tuleva raha, tunnemyrsky, onnistuminen, mahdollisuus kasvaa. Yritys kehittyy ja kasvun myötä tehdään jo paljon muutakin kuin varmistetaan tuotteen tai palvelun kilpailukyky tai huolehditaan asiakkaista.

Myyntiorganisaation rakentaminen. Rekrytointi, perehdytys, osaaminen, palkitseminen, raportointi, kehittyminen… Uutta osaamista vaativaa tekemistä. On osattava, muuten ei tule kasvua. Tarvitaan myyntijohtaja vai päällikkö? Johdetaanko myyntiä vai myyjiä? Pitääkö myydä vai ostaako asiakas? Missä asiakas kohdataan ja kuinka? Uutta toimintaa, uutta johdettavaa.

Osaamisesta täytyy pitää huolta. Sitä pitää kehittää, muuten kasvu pysähtyy. Huolta täytyy pitää myös ihmisistä, muuten he eivät halua kehittyä, eikä kasvua tule. Esimiestyö, järjestelmät, mittarit, koulutukset ja valmennukset. HR. Tulee uusi organisaatio uudet ihmiset, uutta johdettavaa.

Taloutta tarvitaan. Täytyy tehdä laskuja, lähettää, periä ja pitää niistä kirjaa. Kirjaa täyty pitää myös menoista. Tilit pitää päättää. Kasvua pitää myös ennustaa, ennustetta valvoa. Mitä osaamista se on? Kirjanpitoa, kontrollia. Tarvitaan siis kirjanpitäjiä ja controlleria. Talousosasto? Uutta osaamista, uutta johdettavaa.

Eikö mistään voisi saada apua ”yhdeltä luukulta,” kasvun eri vaiheisiin? Joskus tarvitaan vähän neuvoja, konsultointia, apua.

Toisinaan tarvitaan jonkun jeesiä pitempään projektiin, muutamaksi viikoksi tai kuukaudeksi. Toisinaan olisi parasta kun joku tekisi kaiken tuon, kun itse ei osaa, halua, viitsi, tai, tai tai…

Näistä ajatuksista loimme Rainmaker –konsernin. Se koostuu kolmesta kovasta yksiköstä, joista pystymme auttamaan asiakkaitamme kasvuun myynnin, HR:n ja palkka- / taloushallinnon palveluilla. Konsultointina, projekteina ja ulkoistuksina.

Rainmakerin tausta on – We are the rainmaker:

Rainmaker SalesHow -Ex Celectus Oy ja Sametti Oy

Rainmaker People -Ex Celectus Oy ja Assidu Oy

Rainmaker Numbers -Ex Clarus oy ja Gutta oy

www.rainmaker.fi

 

More from Mika Aittamäki