Heidi Haila // September 24 2015

We got balls. Digitalismia kumppanin silmin.

Fonecta haluaa pitää digi-lippua korkealla ja viedä eteenpäin viestiä verkon hyödyntämismahdollisuuksista suomalaisyritysten markkinoinnissa ja myynnissä.

Siksi lähdimme alkuvuodesta 2015 tekemään tiivistä yhteistyötä Digitalist Networkin kanssa. Digitalisaation aiheessa kiinni olevan tematiikan lisäksi Digitalist Network tarjoaa oivan verkoston ja kasvualustan asiantuntijuuden kasvattamiseen. Digitalistissa kuka tahansa voi antaa oman panoksensa suomalaiseen ”digitalismiin”.

Digitalist Network on läpinäkyvä ja jatkuvasti muuttuva, niinpä siellä pätevät samat lainalaisuudet sekä asiantuntijoille että yrityskumppaneille – mitä enemmän annat, sitä enemmän saat. Siksi olenkin kumppanuudesta vastaavana pyrkinyt itse olemaan aktiivinen verkostossa sekä proaktiivisesti ideoimaan ja ehdottamaan uusia yhteistyömuotoja kumppanuuden raameissa.

Mitä Digitalist Network -yhteistyö vaatii ja tarjoaa?

Minusta Digitalist Networkin kyytiin hyppääminen vaatii yritykseltä aimo annoksen rohkeutta. Rohkeutta, varsinkin sellaiselta yritykseltä, jota ei juurikaan ole mielletty digitaalisen liiketoiminnan edelläkävijäksi. Verkosto koostuu huippuammattilaisista ja edelläkävijöistä, jotka seuraavat jokaisen suomalaisen yrityksen digiliikkeitä silmä kovana. Mikään ei jää huomaamatta ja epäkohdista tai -onnistumisista ei arkailla puhua. Juuri tämä tekee siitä äärimmäisen mielenkiintoisen ja tarpeellisen verkoston, mutta toisaalta myös hieman pelottavan yrityskumppanin markkinointi- ja viestintävastaavan näkökulmasta.

Digitalist Network on taho, joka provosoi ja kirittää koko kansakunnan digitalisoimaan palveluita ja bisnestä.

Minusta roolimme Digitalist Networkin yrityskumppanina on toimia verkoston elinkelpoisuuden ja monimuotoisuuden mahdollistajana. Me pyrimme kantamaan oman vastuumme verkoston toimintatapojen uusiutumisesta esimerkiksi ideoimalla ja fasilitoimalla uudenlaisia tapahtumia ja yritysyhteistyötä. Me hyödymme kumppanuudesta ennen kaikkea sisällöllisesti, sillä verkosto haastaa myös meitä luomaan ja jakamaan entistä tasokkaampaa digitalisaatioon, markkinointiin ja myyntiin liittyvää sisältöä. Ei toki myöskään tule unohtaa tai piilotella sitä tosiasiaa, että verkoston jäsenistä muodostuu meille henkilötasolla useitakin kiinnostavia sidos- ja kohderyhmiä, joiden tietoisuutta nyky-Fonectasta haluamme kasvattaa.

Fonecta Digitalist Innovation Forum onnistui yli odotusten

Fonecta Digitalist Innovation Forum -tapahtuma järjestettiin Digitalistin ja Fonectan yhteistyössä. Se toi Helsingin Bio Rexiin yli 400 digitalisaatiosta ja innovaatioista innostunutta kuulijaa. Ohjelma puhujineen oli huippuluokkaa ja yllätti positiivisesti osallistujat monipuolisuudellaan. Me kutsuimme lavalle kaksi kiinnostavaa yritystä: Novosanin ja Duudsonien Rabbit Films:n kertomaan innostavat tarinansa.

Tapahtuma keräsi huimasti huomiota – ennen, aikana ja jälkeen

Ilmoittautumissivulla vieraili 55 600 uniikkia kävijää, ja tapahtuman Facebook-sivua ryhtyi seuraamaan yli 1000 kiinnostunutta. Tapahtumapäivänä otettiin haltuun kasa keinoja, joilla nostimme tapahtuman näkyvyyttä entisestään. Tapahtumaa pystyi seuraamaan livenä verkossa: livestreamin kautta tapahtumaa seurasikin reilut 500 katsojaa. Puheenvuorot koettiin ilmeisen kiinnostavina, sillä keskimääräinen katseluaika oli jopa 40 minuuttia. Näkyvyyttä ja keskustelua verkossa vahvistimme ottamalla Twitterin päivän Trendin haltuun sanalla #digitalist. Se sai huimat 614 000 mainosnäyttöä Twitterissä. Jälkikäteen saimme Suomen Twitteristä kiitoksia ja kehuja – olimme tehneet kautta aikojen parhaan Twitter Trendin haltuunoton Suomessa!

Tapahtuman ympärillä vellonut digipöhinä jatkui aktiivisena tapahtuman jälkeen, sillä #digitalist mainittiin Twitterissä seitsemän päivän seurantajaksossa 6200 kertaa. Tapahtumassa tehtiin ensimmäistä kertaa myös kävijätutkimus. Se toteutettiin Fonectan asiakaspalautetyökalulla Taputalla. Tyytyväisyyskyselyssä positiivisen arvion antoi 49/50 kävijästä.

Fonecta Digitalist Innovation Forum lukuina:

Ennen tapahtumaa:

Ilmoittautumissivulla uniikkeja kävijöitä: 55 600
Facebook-seuraajaa: yli 1000
Ilmoittautuneita: 700

Tapahtuman aikana:

Paikalla katsomossa: n. 400
Livestreamin kautta katsojia: 513
Twitterissä sanalla #digitalist: 614 000 mainosnäyttöä
Siihen liittyneet twiitit tavoittivat 73 500 Twitter-käyttäjää
Twiiteissä #digitalist sai tapahtumapäivänä 3500 mainintaa
Tapahtumaan liittyvien twiittien yhteydessä @Fonecta sai 86 mainintaa
Twiittien Engagement Rate oli: 2 % (kun hyvä ER 1-3 %)

Tapahtuman jälkeen:

#digitalist mainittiin twitterissä 7 päivän seurantajaksossa 6200 kertaa
Tapahtuman kävijätutkimus tehtiin Fonectan asiakaspalautetyökalulla (Taputa):
Positiivisen arvion antoi: 49/50
Tapahtumatyytyväisyyden arvosana: 4,9/5

Tästä on hyvä jatkaa. Olemme ylpeitä siitä, että saamme olla mukana rakentamassa yhä laajempaa ja vaikuttavampaa Digitalist Networkia! Markkinointipäättäjä, do you got some balls?

More from Heidi Haila