Antti Sipilä // December 09 2015

Yhden hengen yleisö

Verkkopalvelut panostavat juuri nyt erityisesti siihen, että oikea asia esitetään juuri sille käyttäjälle, joka on siitä kiinnostunut.

Netin käyttäjiä seurataan ja tiedot välittyvät some-palveluille ja mainostajille, jotka investoivat kilpaa miljoonia siihen, että voivat palvella sinua henkilökohtaisemmin kuin toiset. Kaikkien somesyötteet ovat silti uniikkeja. Se mitä hän näemme omassa somessa on erilainen kokonaisuus kuin mitä muille näkyy.

Perinteinen, yhteinen broadcast – kokemus murenee.

Miten personoituminen vaikuttaa tarinan kerrontaan? Internet on käytännössä suppilo, tai miljardeja erilaisia personoituja suppiloita, jotka tarjoilevat maailman sopivimmat sisällöt kullekin käyttäjälle. Jos hauen kalastus kiinnostaa sinua, niin vanhan koulukaverin onnistunut jättihauki-kuva tulee syötteeseesi, vaikket yleensä näe juuri mitään sisältöä häneltä. Koska se on maailman paras kuva juuri sinulle. Kun oivallat sen ja painat tykkää-nappia kuvan alla, vahvistat palvelun oletuksen oikeaksi jolloin levittää kuvaa laajemmin edelleen muille. Tarinan täytyy olla maailman paras jollekin, jotta muut voivat nähdä sen. Maailman paras sen on oltava siksi, että tässä hetkessä huomiostamme kilpailevat kaikki maailman sisällöt. Kaikki on saatavilla, vain saatavuuden helppoudessa on aste-eroja. Helpoiten nähdään se joka annetaan automaattisesti eteen.

Aitous on perusvaatimus

Ollakseen maailman paras jollekin, tarinan täytyy olla ainakin aito. Olennaista aitouden tuottamisessa on itse uskoa, että voi oivalluksellaan vaikuttaa edes yhteen ihmiseen. Silloin voi antaa kaikkensa tarinan toteuttamiseen, koska tietää tietävänsä sen olevan tekemisen arvoinen tarina.

Muodosta yhden hengen yleisö

Tarinan kerrontaa voi ajatella yhden hengen yleisön kautta. (Kohderyhmän edustaja, buyer persona) Se on tekijän pään sisäinen satuhahmo, apina olalla. Se on näkemyksellinen yhdistelmä useista tyypeistä, joilla on todelliset esikuvat eri rooleissa, ja heidän välisistä jännitteistä. Omasta asiakastiedosta, missä tahansa muodossa se onkin, voi etsiä vinkkejä sen muodostamiseen.

Yhden hengen yleisön eli kohderyhmän edustajan saappaisiin voi  ja kannattaa aina tarvittaessa astua ja testata tarinan ydinoivallus, tai minkä tahansa sen osan toimivuutta.

Yleisö on tarinan luomisen tärkein työkalu.

Kohderyhmään vaikuttamiseen tähdätään, tarkoituksella, ja se määrittää tarinan tyylin. Muut vaikuttuvat jos Luoja tai mediabudjetti suo.

More from Antti Sipilä