Ville Tolvanen // June 14 2015

Ymmärrys

Et voi muuttua ennen kuin ymmärrät muutoksen tarpeen.

Et toimi ennen kuin aivosi todistavat sinulle muutoksen mahdollisuuden. Tarvitsemme lisää ajatuksia, puhetta ja ymmärrystä uusista asioista. Oudotkin asiat tulevat tutuiksi niihin tutustumalla.

Sana digitalisaatio alkaa olla lähes kaikkialla. Origo on saavutettu. Sana on sanottu ja kirjattu suunnitelmaan ja osalla toimintaankin. On aika toimia.

Kaikkea muutosta edeltää asiasta puhuminen. Puhe on tekoja edeltävä verbi. Ajattelet, puhut ja toimit. Tarvitaan enemmän teon sanoja verkossa. Laita liiketoimintasi ja palvelusi älykkääseen ympäristöön ja menesty.

Sanoista tekoihin on hyvä kehotus. Puhutaan ensin, sovitaan ja toimitaan sitten. Kerrotaan mitä aiotaan, halutaan ja mitä ollaan tekemässä. Tehdään ajatuksesta totta. Molempia kuitenkin tarvitaan.

Digitalisaatio leviää sanoista tekoihin. Hallitus, osa kunnista, koulutus, terveydenhoito, teollisuus ja palvelut ovat kaikki enemmän tai vähemmän pohtimassa omaa suhdetta uuteen asiaan. Olemme uuden alussa. Alamme ymmärtämään muutoksen mahdollisuuksia ja uuden ajan ajattelumalleja.

Todellinen työ on vasta alkamassa.

Olemme ensimmäinen ja viimeinen sukupolvi ihmisiä joiden on opittava pois vanhasta ja omaksuttava uusia asioita. Monen elämä menee eri tavalla kuin sitä on ajatellut.

Elämme jatkuvan muutoksen ja murroksien aikaa. On hienoa olla elossa ajassa kun asioista tulee älykkäitä ja entistäkin parempia. Älykkäät ratkaisut ovat vastaus sekä maailman pelastamiseen että parantamiseen. Kaksi hienoa asiaa yhdellä idealla.

Muutos tulee olemaan meille erittäin vaikeaa. Katajainen Suomen kansa pitää kiinni kynsin ja hampain saavutuista eduistamme. Digitalisaatio on silti kulttuurimurros joka syö tehtyjä suunnitelmiamme aamupalaksi. Kulttuurien ja toimintamallien muutos on kaikkea suunnitelmallisuutta ja ajateltua väkevämpi voima. Lopetaaan siis jarrutukset ja annetaan muutokselle mahdollisuus.

Tehdään uusilla ajatuksilla enemmän, parempaa ja vähemmällä.

Uutta ei synnytetä ilman avoimuutta, rohkeutta kokeilla uutta, epäonnistua ja ihmisten halua tulla esiin muuttamaan maailmaa. Parempi maailma ei saa mahdollisuutta ilman avokeittiötä ilman rajoja. Tarvitaan ihmisiä ilman häpeää uudistamaan ajatteluamme.

Jokainen meistä tunnistaa tarpeen uudistaa Suomea ja uusiutua ajassa. Annetaan siis uudelle periksi ja eletään ajassa. Ei siis tehdä sitä mikä eilen toimi vaan pohditaan tekemisemme osaksi uutta aikaa. Annetaan periksi sille minkä jo tiedämme. Huominen on erilainen kuin eilinen ja siihen keskittymällä teemme tänään parhaat tulokset.

More from Ville Tolvanen