Kimmo Ahvenlampi // October 03 2016

Miksi sinun ja yrityksesi tulisi kiinnostua Internet of Thingsistä – 5 pointtia.

IoT:stä eli esineiden internetistä puhutaan paljon ja osittain sen arvo on jopa kärsinyt hypetyksestä.

Haluan kuitenkin nostaa esiin viisi syytä, miksi juuri sinun ja yrityksesi tulisi kiinnostua Internet of Thingsistä:

  1. Kaikki menee verkkoon. Koneet, laitteet, esineet, vaatteet, kodit, ajoneuvot, rakennukset, kaupungit, teollisuuslaitokset… IoT koskettaa siis meistä kaikkia sekä työroolissa että kuluttajina. Se lävistää myös koko organisaation riippumatta siitä, työskentelemmekö vaikkapa liiketoiminnan kehittämisessä, IT:ssä, myynnissä tai markkinoinnissa.
  1. Disruptiiviset, digitalisaatioon pohjautuvat innovaatiot tulevat mullistamaan kaikki toimialat. Miten yrityksesi on varautunut tähän? Esineiden internetin avulla on mahdollista innovoida kokonaan uutta liiketoimintaa tai kehittää täysin uusia ansaintamalleja. Voisiko yrityksesi esimerkiksi tarjota nykyisiä tuotteita enemmänkin palveluna hyödyntämällä sensoreita, tietoliikenneyhteyttä, analytiikkaa ja ohjelmistoja? Yritykset tarjoavat jo nyt esimerkiksi kivimurskaimia ja valaistusta palveluna.
  1. Tuotteet muuttuvat jatkuvasti päivittyviksi. Käytännössä fyysisistä tuotteista tulee ohjelmistotuotteita eli niitä ei välttämättä tarvitse jatkossa viedä esimerkiksi huoltoliikkeeseen. Korjauksia sekä päivityksiä voidaan tehdä verkkoyhteyden kautta etänä – aivan kuten tietokoneohjelmistot ovat jo vuosikausia päivittyneet käyttäjän koneelle verkkoyhteyden välityksellä.
  1. Esineiden internetiä voidaan hyödyntää myös myynnissä ja markkinoinnissa. Asiakkaan käytössä olevasta tuotteesta tai palvelusta kerätty data antaa näkemystä esimerkiksi tiettyjen ominaisuuksien käyttämisestä ja käyttötavoista. Tämä mahdollistaa tuotteen tai palvelun muokkaamisen vastaamaan paremmin asiakkaiden käyttötarpeita.
  1. Toimialojen rajat murtuvat. Kiinteistöjen älyratkaisut tulevat esimerkiksi osaksi älykästä kaupunkia. Toimialan rajojen laajentuminen saattaa johtaa myös siihen, että aikaisemmat toimialan johtajat ovat enää vain tukiroolissa uudessa ekosysteemissä. Samalla kilpailukenttä muuttuu.

IoT on digitalisaatio, jolla on fyysinen ulottuvuus.

Olisiko se vihdoin yrityksellesi ensimmäinen konkreettinen askel kohti digitalisaatiota, jotta digitalisaatio ei jää leijumaan vain puheen tasolle?

IoT on hyvin käsin kosketeltavaa, ja käsin kosketeltavan lähellä on myös Sonera Digitalist IoT Forum, joka tarjoaa kaiken olennaisen IoT:stä konkreettisine esimerkkeineen kolmessa tunnissa 13.10.2016. Tervetuloa mukaan fyysisesti tai digitaalisesti – tapahtumaa voit seurata myös livestriimin välityksellä!

Varaa paikkasi tästä: https://digitalist2017.wpengine.com/event/sonera-digitalist-io/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

More from Kimmo Ahvenlampi