Digitalist Network // December 12 2014

Yritys, tule näkyväksi somessa!

”Ratkaisevaa ei ole se mitä katsotaan, vaan se mitä nähdään.”

Näin väitti 1800-luvulla filosofi Henry Thoreau. Sovellan seuraavassa Thoreaun ajatusta tämän päivän yritystoimintaan muutosjohtamisen ja digitalisoitumisen näkökulmasta.

1500 henkilöä käsittäneessä tutkimuksessaan ceo.com:in tavoitteena oli saada selville, millaisena johtaminen hahmottuu toimitusjohtajien itsensä ja heidän ympäristönsä havainnoimana. Toteutuksessa sovellettiin 360-asetelmaa.

Tuloksissa kävi ilmi, että toimitusjohtajat olivat suorastaan liikuttavan yksimielisiä siitä, että heidän tärkein tehtävänsä on motivoida ja inspiroida omia joukkojaan. Entä miten he sen käytännössä toteuttivat?

Johtajien lähimpien alaisten mukaan pelolla. Pelko oli tutkittujen toimareiden tärkein motivointikeino.

Pelkäävä ei motivoidu

Ihmismielen toimintamekanismeista tiedetään tänä päivänä valtavasti. Yksi keskeisiä motivaatiopsykologian ymmärryksiä on se, että kun ihminen pelkää, hänessä aktivoituvat liskoaivoista lähtöisin olevat mekanismit: puolustaudu, pakene tai jähmety.

Näissä tunnetiloissa ihminen ei innovoi, inspiroi eikä sukella flow-tilaan. Päinvastoin. Hän varustautuu pahimpaan.

Menestyskirjassaan Uskalla haavoittua sosiaalipsykologian professori Brené Brown puhuu näkyväksi tulemisen dilemmasta. Pelkäämme astua esiin, sillä sitä kautta joudumme alttiiksi muiden arvioinnille.

Tästä seuraa joukko ahdistavia ajatuksia: Mitä jos mokaan? Mitä jos minua pidetään tyhmänä? Mitä jos minut hylätään?

Näkyväksi tuleminen

Tie todelliseksi itseksi tulemiseen kulkee Brownin mukaan kuitenkin näkyväksi tulemisen kautta. Jos uskallan ottaa riskin, olen olemassa. Jos yritän uutta, opin jotain vaikka mokaisinkin.

Mutta jos koko elämäni vain pelkään ja välttelen, elän henkisenä kääpiönä ja olen pelkkä varjo siitä mikä voisin potentiaalisesti olla.

Elo norsunluutornissa voi tuntua turvalliselta, mutta elämää siellä ei ole

Sama pätee yrityksiin. Elo norsunluutornissa voi tuntua turvalliselta, mutta elämää siellä ei ole. Se kun on yleensä siellä missä ihmisetkin: verkossa, sosiaalisessa mediassa ja sinne tänne sinkoilevissa meemeissä.

Kokeile, näy, muutu

Onneksi myös yritys voi tulla näkyväksi. Se tapahtuu antautumalla vuoropuheluun. Antautuessa joutuu luopumaan osasta kontrollia ja se voi pelottaa. Se on kuitenkin tasa-arvoisen vuoropuhelun kannalta välttämätöntä, myös sosiaalisessa mediassa.

Vuoropuhelua voi onneksi ohjata erilaisin kokeiluin. Voi testata somekokkausta, kaupallistaa hashtageja tai kutsua vaikka Arnold Schwarzeneggerin kylään. Suomalaiset edelläkävijäyritykset ovat osoittaneet, että melkein mitä tahansa voi tehdä.

Thoreaun mukaan se kannattaa, sillä loppujen lopuksi ratkaisevaa on se mitä nähdään. Siinä missä kontrollifriikki viestintäjohtaja katsoo eskaloituvan somepuuron leviämistä kauhusta kankeana, notkea digivelho näkee tulipalon sammuvan tosiasioiden tunnistamisella ja nopealla reagoinnilla.

Tämä kaikki saattaa toki edellyttää muutoksia kulmahuoneissa. ”Muuttukaa ennen kuin teidän on pakko muuttua” –jupina kannattaisi siis ehkä vaihtaa johonkin motivoivampaan.

Miltä kuulostaisi tällainen: ”Tehtäisiinkö muutos joka näkyy?”

 

MAARETTA TUKIAINEN

@Maaretta

Kirjoittaja on tietokirjailija ja valmentaja, jota kiinnostaa analogisesti tuotetun tiedon soveltaminen digitaalisen elämän haasteisiin.

More from Digitalist Network