Heidi Lemmetyinen // December 14 2015

Zipcar muuttaa amerikkalaisten suhdetta autoiluun

Amerikkalaiseen elämäntapaan kuuluu olennaisena osana autoilu, mutta suurkaupungeissa asuvat jenkit omistavat yhä vähemmän autoja.

Syynä tähän eivät ole ainoastaan Uberin ja Lyftin kyydit, vaan entistä suositummaksi tulleet autonjakopalvelut.

Esimerkiksi San Francisossa parkkipaikka kustantaa entuudestaan korkean vuokran päälle vähintään $300/kk, auton muista kustannuksista puhumattakaan. Jos kodin ikkunan alla on tällöin parkissa muutama Zipcar, ei auton omistaminen ole välttämätöntä edes autoilun luvatussa ihmemaassa.

Euroopasta lähtöisin olevan Zipcarin kanssa samanlaista konseptia tarjoavat Enterprise Carshare sekä City Carshare. Getaround toimii hieman eri tavalla, sen kautta voivat yksityiset autonomistajat tarjota ajoneuvojaan yhteiskäyttöön.

Kaikilla palveluilla on nettivarausjärjestelmän lisäksi kätevät mobiilisovellukset, joiden voi paitsi muokata varauksia, myös vaikkapa avata auton ovet tai ilmoittaa vahingoista.

Palveluiden tuntihinta lähtee noin viidestä dollarista ja vuorokaudeksi auton voi saada halvimmillaan viidelläkympillä. Hintaan sisältyy polttoaine sekä vakuutukset. Tarjolla on useita erilaisia ajoneuvotyyppejä perus-sedaneista katumaastureihin ja pakettiautoihin. Enterprisen valikoimissa on paljon jenkkiautoja, kun taas Zipcar suosii japanilaista tuotantoa.

Oman taloni ulkopuolella on parkissa kaksi Zipcaria ja palvelu on ollut sen verran kätevä, ettei oman auton ostaminen toistaiseksi houkuttele. Uusia autonjakopalveluita tulee markkinoille jatkuvasti, joten trendi on yleistymässä.

Zipcarin ja Enterprise CarSharen sivuilta saamani datan mukaan käytän ajamiseen tällä hetkellä keskimäärin $400/kk. Jos omistaisin oman auton ajelisin todennäköisesti jonkin verran enemmän, joten ympäristön kannalta auton jakaminen on hyvä asia.

Helsingissäkin on pitkään toiminut City Car Club, joka nettisivujen perusteella näyttäisi toimivan melko samalla tavalla. City Car Clubin autot avataan maksullisella puhelinsoitolla, kun taas täkäläisiin autoihin pääsee sisälle palvelun kortilla tai mobiilisovelluksella. Muutoin en äkkiseltään huomannut olennaisia eroja, paitsi että yhteisöautojen käyttö on huomattavasti yleisempää San Franciscossa kuin Helsingissä.

Vaikka autojen jakaminen yleistyy suurissa kaupungeissa, seisoo lähiössä asuvan jenkin tallissa edelleen pari katumaasturia.

Yksityisauton omistajillekin on tullut parkkiongelmaan uusia ratkaisuja. SpotHero, Pango ja ParkWhiz ovat sovelluksia, joiden kautta parkkipaikkojen omistajat voivat vuokrata tilaa muille autonomistajille. Kyseessä ei ole mikään nappikauppa, sillä kyseiset palvelut ovat tähän saakka onnistuneet keräämään yli $25 miljoonan edestä rahoitusta.

IMG_7890IMG_7892IMG_7893IMG_7894

 

More from Heidi Lemmetyinen